Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Alex Norén gick runt den andra spelrundan på par i British Open. Bild: Christer Höglund
Alex Norén gick runt den andra spelrundan på par i British Open. Bild: Christer Höglund

Norén: "Slag vi måste kolla på"

Kort efter andrarundan i British Open stod Alex Norén på rangen.
Allt för att finslipa slagen inför helgens spel i majortävlingen.
Jag hade några slag vi måste kolla på, till exempel hur vi ska få ner flykten på spoonen, säger han.

Alex Norén såg till att behålla tätkänningen i British Open på Royal Portrush. Efter andrarundan på par är han totalt tre under par och har fem slag upp till ledarduon JB Holmes, USA, och irländaren Shane Lowry.

Utgångsläget hade dock kunnat vara betydligt bättre än så.

37-åringens avslutning – bogey på hål 14, 15 och 18 – gjorde att han tappade mark i resultattavlan.

Och det var just av den anledningen som Norén kort efter den bitvis regniga rundan tog sig till rangen för att träna på vissa slag inför spelets fortsättning.

"Nöta lite"

-Jag ska bara nöta lite på hybrid och spoon. Jag tycker att jag slår några som... Jag hade ett bra läge på sjuan för att göra par, slog drive där och lämnade mig själv lite för svåra slag. På 18 släppte jag spoonen lite, jag fick inte riktigt flykt i den. Drivern tycker jag är ganska bra. Men spoonen är ganska halvdan, säger han.

Justeringarna i hans halvdana slag är inte särskilt stora, och Norén har goda förhoppningar om att han ska kunna närma sig toppen redan under lördagens spel.

Och han tror att hans chanser är något större om vinden tilltar i nordirländska Portrush.

-Om det blir blåsigare finns det större chans att klättra lite lättare, men banan spelas inte jättelätt, det ser man på resultatet. Åtta under i det bästa vädret vi kanske har haft i en "British" någonsin. Det kommer inte bli superlätt, säger han.

Aggressivt spel

Vädret kommer givetvis – precis som regnet och blåsten har gjort hittills – ha en stor roll i fortsättningen av British Open.

Men för Alex Norén spelar klimatet ingen större roll.

Hans plan är att fortsätta spela aggressivt – och då och då kika på ledartavlan för att stämma av hur han ligger till i förhållande till tävlingens absoluta topp.

-Ibland kan det vara bra att se ledartavlan för att se om man spelar det spel som behövs. Ibland kan man spela för defensivt, ibland spelar man för offensivt, säger han.

Anders Wallin/TT