Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tagit en ordinarie plats. Sebastian Crona fick aldrig något kontrakt med HBK, men har nu spelat till sig en mittfältsplats i Bois.

Nobbades av HBK - gör succé i Bois

Han är skåningen som bosatte sig i Halmstad - och som nu gör succé i Varbergs Bois FC efter att ha fått nobben av HBK. Möt doldisen på mitten - Sebastian Crona.

I Varbergs Bois vimlar det av spelare med Halmstads-anknytning. Den som gjort mest avtryck hittills är utan tvekan Sebastian Crona som roffat åt sig en ordinarie tröja på innermittfältet.

– Jag var absolut inte inställd på att ta en ordinarie plats, men tänkte att jag borrar väl ner huvudet och gör det jag är bra på: kämpar och sliter, och sen får man se vart det bär, säger Sebastian Crona som agerar balansspelare och städar upp när lagkompisarna gör misstag i offensiven.

– Sedan tycker jag väl att jag har kvaliteter att göra mycket mer, men jag kan spela med de flesta på mitten, säger han.

Sebastian är född i Malmö och uppvuxen i Löddeköpinge. När han började plugga på yrkeshögskolan i Båstad så provtränade han med IS Halmia, då han spelade med seriekonkurrenten Nike.

– Det var smidigare att pendla från Båstad till Halmstad än från Båstad till Lomma och jag kände att Halmia ville ha mig och vi hade ett bra lag. Vi vann ju serien direkt och jag hade fyra jättebra år där med Peter Lindau, berättar Sebastian.

Samma förtroende känner han från Bois ledarstab som inte var sena att kontakta honom då över en månads provträning med Halmstads BK inte ledde till något kontrakt.

– Besviken? Absolut inte. Nu har jag fullt fokus på att spela i Varberg och jag är jätteglad att jag får chansen här. Det gick ganska snabbt när Varberg visade intresse, och jag vill visa Jörgen (Wålemark) och ”Tobbe” (Arvidsson) att de ha rätt som tror på mig.

Sebastian Crona har bott i Halmstad i fyra och ett halvt år, men känner inget speciellt när man nämner de tre bokstäverna ”HBK”.

– Jag är ju inte från staden från början, så det är inget speciellt, annat än att det är ett lag från Halmstad som man tittat på och följt.

Crona fortsätter:

– Men pratar du med ur-halmianer så är det klart att det finns rivalitet fortfarande. Halmia är fortfarande en äldre klubb än vad HBK är, men om lagen hade legat i samma serie så hade man kunnat se vilka som är halmianer och bollklubbare.

Har du kontakt med några spelare i HBK?

– Jag pratar lite med (Antonio) Rojas och Fredrik Ohlsson, men inte sådär jätteofta.

Vilket lag som drar längsta strået i derbyt återstår att se, men Cronas gäng tänker sälja sig dyrt.

– Det ska bli roligt att spela match igen. Jag hoppas vi kan studsa tillbaka i vinnarspåret efter en tråkig förlust mot Örgryte. Jag hoppas vi kan bjuda upp till en bra match för publiken och att vi kniper tre poäng. Det är tidigt och serien har inte riktigt satt sig, men vi vill vinna varje match.

Crona väntar fortfarande på sitt första seriemål. Han var nära mot Syrianska borta.

– Där var det nära om man räknar självmål, men jag stoppade den på mållinjen. Jag hoppas mitt första mål i Varbergs-tröjan kommer på torsdag.

Och säkert att det då är Stojan Lukic som får plocka ut bollen ur nätet...

Lär mer om Falkenbergs FF här