Kim Nilsson är nu ensam på tronen som den som gjort flest landslagspoäng.
Kim Nilsson är nu ensam på tronen som den som gjort flest landslagspoäng.

Nilsson med poängrekord i uppvisning mot Danmark

Kim Nilsson stod för fyra mål i Sveriges utklassningsseger mot Danmark som till slut skrevs till 25–0. Landslagsforwardens nya poäng gör att han nu är främsta poängplockare genom tiderna i landslaget.

ANNONS
|

Det stod 13–0 redan efter första perioden, men de svenska innebandyherrarna var inte klara där. Sverige avslutade gruppspelet i VM med en imponerande 25–0-seger mot Danmark.

Förbundskapten Mikael Hill medgav att det inte var den svettigaste dagen på jobbet.

- Det var inte så mycket att prata om, det handlade mer om att hålla energin uppe och hålla i gång spelglädjen, säger han i Kanal 9.

ANNONS

Alexander Galante Carlström stod för fem mål, men ännu mer positivt var att det totalt var 13 olika målskyttar i det svenska laget som har gått obesegrat genom gruppspelet i Prag.

- Alla debutanter har gjort mål nu, och det är viktigt så klart. Sen är också viktigt att de lite större målskyttarna, som Galante Carlström och Kim Nilsson, fick göra några mål så de känner att målskyttet finns där, säger Hill.

Rekordmannen Nilsson tangerade Emelie Lindströms poängrekord på 181 poäng i matchen mot Norge. När Nilsson satte en straff i den första perioden mot Danmark klev han upp ensam på tronen och totalt har han nu noterats för 186 landslagspoäng.

- Jag tror inte att det (rekordet) betyder så jättemycket just nu, det blir mer när jag lägger av och har karriären bakom mig. Huvudmålet är att vinna VM-guld, sedan blir allt annat en bonus. Men det är så klart väldigt, väldigt stort, säger han till innebandy.se.

ANNONS

På fredag spelar Sverige kvartsfinal, vilket motstånd som väntar är ännu inte klart.

TT

ANNONS