Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldo efter uttåget i VM mot Uruguay i åttondelsfinalen.

Nike oroat av anklagelserna mot Ronaldo

Cristiano Ronaldos skosponsor Nike ser allvarligt på våldtäktsanklagelsen som riktats mot fotbollsstjärnan. Samtidigt backas han upp av sin klubb Juventus och av Portugals fotbollsförbund.

Den senaste tiden har varit turbulent för Cristiano Ronaldo. 33-åringen anklagas för att ha våldtagit en amerikansk kvinna i Las Vegas för nio år sedan.

Uppgifterna om den påstådda våldtäkten blev kända för allmänheten förra året då den tyska tidningen Der SpiegeI publicerade uppgifter stödda på dokument, att Ronaldo skulle ha förgripit sig på en kvinna för att sedan ha betalat henne cirka 2,7 miljoner kronor för att tysta ner saken.

I förra veckan trädde kvinnan fram med namn och bild i tidningen, och Las Vegas-polisen har öppnat utredningen på nytt.

Ronaldo nekar

Ronaldo har på Twitter uttalat sig om anklagelserna. Han nekar bestämt och skriver bland annat att "våldtäkt är ett fruktansvärt brott och går emot allt jag står för".

Såväl Ronaldos klubb Juventus som det portugisiska fotbollsförbundet har slutit på bakom sin stjärna.

- Jag tror på det han säger, för jag har känt Ronaldo i många år och jag kan intyga att han är en bra person, säger förbundsordföranden Fernando Gomes.

På Twitter meddelar Juventus att "anklagelserna inte påverkar intrycket av honom".

"Cristiano Ronaldo har visat stor professionalism och hängivelse de senaste månaderna och det uppskattar alla i Juventus. Den påstådda incidenten som ska ha skett för nästan tio år sedan ändrar inte den åsikten, som delas av alla som kommit i kontakt med den här fantastiska mästaren", skriver Juventus.

Ronaldos skosponsor Nike ser däremot mycket allvarligt på situationen.

"Vi är mycket oroade av de allvarliga anklagelserna och kommer fortsätta följa situationen", säger en talesperson för det amerikanska företaget.

Inte med i landslaget

När Portugals förbundskapten Fernando Santos presenterade truppen inför den kommande landslagssamlingen saknades Ronaldos namn.

Portugal spelar mot Polen och Skottland i oktober och Ronaldo kommer heller inte att finnas med när Europamästaren möter Italien och Polen igen i november.

Enligt flera medier ska beslutet ha tagits i samförstånd med Fernando Santos och Fernando Gomes.

Ronaldo har inte spelat för det portugisiska landslaget sedan sommarens VM. Han var inte med under den senaste landslagssamlingen när Portugal mötte Italien och Kroatien tidigare i höstas, orsaken var då att han ville komma tillrätta i Juventus.