Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Edmonton Oilers superstjärna Connor McDavid började bra, men det var New Jersey Devils som var starkast i Scandinavium.

New Jersey glänste – tung start för Edmonton

Connor McDavid presenterade sig direkt. Men det räckte inte för Edmonton i NHL-premiären i Göteborg. I stället glänste New Jersey mest och vann med 5–2.

Knappt fyra minuter.

Längre tid tog det inte för de senaste två säsongernas poängkung att göra säsongens första assist. Connor McDavid hämtade pucken i höjd med det egna målet och satte fart längs den vänstra sargen, hela vägen runt New Jersey-målet och spelade perfekt vidare pucken till Milan Lucic.

- Jag gjorde en del bra grejer, men jag gjorde också en del dåliga grejer. Det blir så i första matchen, säger McDavid.

- Spänningen finns där, man är sugen, det är nerver, allt, precis som för alla. Men vi får bygga vidare på det här.

Mycket har förstås handlat om McDavid inför den första NHL-matchen någonsin i Göteborg. Biljetterna var snabbt slutsålda och även om det syntes både röda Frölunda- och New Jerseytröjor i publikhavet var det de orangea och vita Edmontontröjorna som dominerade – många av dem med just nummer 97 på ryggen.

Tre svenskar

97:an själv fick också de största applåderna när förstafemmorna presenterades, även om det svenska backparet Adam Larsson/Oscar Klefbom och New Jersey-forwarden Marcus Johansson fick ett varmt välkomnande.

Men mycket roligare än så blev det inte för den 21-årige McDavid även om det blev en assistpoäng till i slutet.

- Vi startade rätt bra. Det är klart att det inte är idealt att ge bort första målet, men jag tycker att vi svarade bra på det. Vet inte riktigt vad som hände i andra, men jag tycker att vi dominerade tredje, summerar han besviket.

New Jersey fick i stället en drömresa till premiärsegern. Redan 58 sekunder efter nedsläpp hittade pucken fram till Kyle Palmieri som från nära håll lyfte upp pucken i nättaket bakom Cam Talbot i Edmontonmålet.

- Det finns några saker som vi jobbat med under veckan, det var en bra insats och skönt att få betalt för grejer som vi har jobbat på, säger Palmieri.

- Och mål i första bytet på säsongen, det går inte att drömma ihop en bättre start.

Dubbla tvåmålsskyttar

Palmieri slog dessutom till igen i början av den andra perioden och så smällde det igen en dryg minut senare, när Travis Zajac ökade på till 3–1 för New Jersey.

Edmonton fick lite bättre ordning på spelet i den tredje perioden, men Zajac hann bli tvåmålsskytt innan Leon Draisaitls reducering till 2–4 i alla fall gav lite nerv åt de sista minuterna av matchen. Stefan Noesen punkterade sedan matchen i tom kasse i slutet.