Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Golden State räds inte konkurrenternas kapprustning. Draymond Green, till vänster, Stephen Curry och Kevin Durant tänker försvara NBA-titeln. Arkivbild.

NBA-mästaren om utmanarna: De har panik

Åtta spelare med tillsammans 45 All star-matcher har bytt klubb. Storklubbarna i NBA-basketen rustar upp för att utmana superlaget Golden State.

Legendaren Michael Jordan, av många ansedd som den bäste basketspelaren genom tiderna, gillar inte kapprustningen i NBA.

- Jag tror att det kommer att skada helhetsintrycket av ligan. Man kommer att ha ett eller två fantastiska lag och 28 andra lag som är skräp, säger han i en stor intervju med Cigar Aficionado.

Stjärnorna flyttar

Jordan – ägare till underdogen Charlotte Hornets – vann sex NBA-titlar med Chicago Bulls på 1990-talet. Det var förstås också ett lag med stora stjärnor – Jordan hade sällskap av bland andra Scottie Pippen – men visst har 54-åringen rätt i att utvecklingen skenat efter Kevin Durants övergång från Oklahoma till Golden State inför förra säsongen.

+ Russell Westbrook, förra årets mest värdefulle spelare i ligan, har i Oklahoma fått sällskap av Carmelo Anthony från New York och Paul George från Indiana.

+ Chris Paul flyttar från Los Angeles Clippers till Houston och bildar ligans kanske bästa guardpar tillsammans med James Harden.

+ Kyrie Irving trivdes inte i Lebron James skugga i Cleveland och har flyttat till Boston – där han bildar en ny supertrio med nyvärvade Gordon Hayward och rutinerade centern Al Horford.

"Många egon"

Dessutom har Lebron James naturligtvis fått nya lekkamrater. Förre skyttekungen (2009) och kompisen Dwyane Wade, ex-MVP:n Derrick Rose (2011) och vindsnabbe guarden Isiah Thomas är tre av spelarna som anslutit till Cleveland, mästare 2016.

- Att man samlar ihop ett lag av superstjärnor betyder inte att det kommer att fungera, för det är många egon. Vi råkar bara ha en perfekt grupp, säger Draymond Green till GQ.

Green, en av fyra all star-spelare i Golden State (Durant, Stephen Curry och Klay Thompson är de tre övriga), följer utvecklingen med ett överlägset leende på läpparna.

- Det roliga är att de vet att de inte har någon chans, säger han.