Nashvilles målvakt Pekka Rinne, som höll nollan mot Dallas, och Viktor Arvidsson. Arkivbild.

Nashvilles nionde raka var klubbrekord

Nashville drygar ut ledningen i Eastern Conference i NHL-ishockeyn efter nionde raka segern. Klubbrekord.

|

Nashville besegrade Dallas med 2–0.

- Det som sticker ut är väl att vi lyckas vinna fast vi inte spelar vår bästa hockey i 60 minuter. Vi har helt enkelt en väldigt hög lägstanivå. Det vet alla i laget och det ger oss en trygghet när det, som ikväll, tar tid innan vi lyckas spräcka nollan, säger Ekholm.

Anaheim besegrade Washington med 4–0 och svenskar fanns med i målprotokollet. Rickard Rakell gjorde ett mål och en assist. Målet var hans 28:e under säsongen, vilket gör att han är tvåa bland svenskarna i målligan efter Vegas William Karlsson. Hampus Lindholm gjorde också ett mål som Jakob Silfverberg fick en passningspoäng till.

Yngste till tre hattrick

Patrik Laine gjorde karriärrens fjärde hattrick när han tog Winnipeg till seger mot New York Rangers i NHL-ishockeyn. Laine stod för matchens alla mål, ett i varje period, när Winnipeg segrade med 3–0.

- Det går rätt bra. Laget vinner och kedjan spelar bra hockey så det är jag nöjd med, säger Laine, enligt lagets Twitter.

Den finländske 19-åringen var sedan tidigare den yngste i NHL som gjort tre hattrick, vilket han gjorde före senaste födelsedagen.

Gustafsson målskytt

Henrik Lundqvist i Rangers mål gjorde 31 räddningar när laget förlorade för första gången på fyra matcher. De två senaste matcherna har han gjort 50 räddningar vardera.

Svenske lagkamraten Mika Zibanejad missade matchen på grund av influensa.

I Chicago var Erik Gustafsson en av målskyttarna när laget segrade över Colorado. Det stod 1–1 efter full tid, och i förlängningen avgjorde kanadensiske Jonathan Toews efter bara nio sekunder.