Nashvilles Kevin Fiala och Washingtons målvakt Philipp Grubauer i NHL-matchen.
Nashvilles Kevin Fiala och Washingtons målvakt Philipp Grubauer i NHL-matchen.

Nashville poängbäst i NHL

New Jersey är klart för Stanley Cup-slutspelet för första gången sedan 2012 efter seger med 2–1 mot Toronto. Nashville har samtidigt säkrat Presidents Trophy.

ANNONS
|

William Nylander gjorde ett av målen för Toronto, som redan säkrat tredjeplatsen i Atlantic Division. Nylander är med målet, som gjordes i numerärt överläge i första perioden, uppe i 20 för säsongen.

Carolinas svenske back Klas Dahlbeck gjorde säsongens första mål i inledningen av matchen borta mot Philadelphia. Det blev dock förlust för hans Carolina efter ett sent mål av Jake Voracek. Med 4–3-segern går Philadelphia förbi Carolina och närmar sig en plats i slutspelet. Laget kunde ha säkrat en plats om Boston slagit Florida, men Florida vann med 3–2.

ANNONS

Nashville fick trofén

För Nashville ledde Ryan Johansen – med två mål – laget till 4–3-seger över Washington på bortaplan. Vinsten var Nashvilles 52:a den här säsongen, rekord, och säkrar segern i Central Division och Western Conference.

Dessutom säkrade Nashville Presidents Trophy, för att ha plockat flest poäng under NHL:s grundserie, i och med segern, samtidigt som Boston förlorade.

Viktor Arvidsson noterades för en assist på det matchavgörande målet, 14.33 in i tredje perioden, när han sköt ett skott som målvakten Philipp Grubauer först tog i handsken men där pucken så småningom hittade till Johansen som slog in den i kassen.

Även Washingtons Nicklas Bäckström gjorde en assist i matchen. Hans Washington har redan säkrat segern i Metropolitan Division.

1000 spelade matcher

Före matchen hyllades Alexander Ovetjkin – som även blev målskytt – för att vara den förste i Washingtons historia att komma upp i 1000 spelade matcher.

Detroit – med assist av både Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall – förlorade mot Montreal med 3–4.

Pittsburgh besegrade Columbus med 5–4 efter förlängning. Patric Hörnqvist gjorde både sitt 28:e mål för säsongen och en assist i matchen. Med segern passerar Pittsburgh Columbus och New Jersey och intar andraplatsen på ett poäng upp i Metropolitan Division, med en match kvar för varje lag att spela.

ANNONS
TT

ANNONS