Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rafael Nadal är klar för semifinal i US Open.

Nadal vann nattrysare: "Jag led"

Efter en match som pågick i nästan fem timmar är Rafael Nadal klar för semifinal i US Open. Den regerande mästaren lyckades vända mot österrikaren Dominic Thiem i en dramatisk kvartsfinal. I semifinal väntar argentinaren Juan Martin del Potro.

Nadal blev överkörd i första set och förlorade med 0–6 mot den nionderankade Thiem. Spanjoren vann däremot de två efterföljande seten innan Thiem vann ytterligare ett. I det femte och sista setet var dock Nadal starkast, och efter nästan fem timmars spel kunde han avancera till semifinal för sjunde gången med segersiffrorna 0–6, 6–4, 7–5, 6–7 (4–7), 7–6 (7–5). Strax efter klockan två på natten lokal tid avslutades matchen.

- Jag led, det är det rätta ordet, säger Nadal till AFP.

- Jag sade till Dominic att jag är ledsen. Han är en bra kille, en nära vän som kommer få många fler möjligheter att vinna stora titlar.

I jakten på sin fjärde US Open-titel kommer Nadal att få möta argentinaren Juan Martín del Potro i semifinal, för andra året i rad. del Potro, som vann US Open 2009, är i semifinal för tredje gången efter att ha besegrat amerikanen John Isner med 6–7 (5–7), 6–3, 7–6 (7–4), 6–2. Därmed är det inte längre några amerikaner kvar i herrarnas singelturnering.

- Att nå semifinalen igen här i New York, i min favoritturnering, är mycket speciellt för mig, sade del Potro efter sin åttonde seger över Isner på tolv möten.

Rafael Nadal är den ende herrspelare som nått kvartsfinal i alla fyra grand slam-tävlingar i år.