Roger Federer jublar efter att ha slagit landsmannen Stan Wawrinka i kvartsfinal.
Roger Federer jublar efter att ha slagit landsmannen Stan Wawrinka i kvartsfinal.

Nadal om drömmötet: "Blir speciellt"

Drömmötet är i hamn. Roger Federer tog revansch på landsmannen Stan Wawrinka och såg till att det blir en drömduell mot Rafael Nadal i semifinalen av franska tennismästerskapen.

ANNONS
|

Federer, 37 år, vann med 7–6 (7–4), 4–6, 7–6 (7–5), 6–4 och blev den äldste grand slam-semifinalisten på herrsidan sedan Jimmy Connors som var 39 år gammal i US Open 1991.

Då hade Nadal strax före bokat sin semifinalplats tack vare en enkel seger över japanen Kei Nishikori med 6–1, 6–1, 6–3.

Nadal, som fyllde 33 år i måndags, jagar sin tolfte titel på gruset i Paris och har svindlande 91–2 i matchfacit i sin favoritturnering.

- Det känns så otroligt, det är alltid så mycket känslor att vara tillbaka i semifinal här. Jag är väldigt nöjd över min nivå på spelet, säger Nadal som precis som Federer bara har tappat ett set hittills i turneringen.

ANNONS

- Det är så klart något extra med Roger på andra sidan i en semifinal. Vi har delat de viktigaste händelserna i våra karriärer på banan mot varandra. Så det här är ytterligare ett kapitel i det, säger Nadal enligt Reuters.

"Tror på det"

Världstvåan från Spanien har 23–15 i inbördes möten och 13–2 på grus, men Federer har vunnit de fem senaste mötena.

- Den fullkomliga drömmen vore att vinna hela turneringen. Det kommer att bli tufft, men jag tror ändå på det, säger den schweiziske världstrean som började året med att vinna Australian Open.

Seger var också revansch för Federer för kvartsfinalförlusten mot just Wawrinka 2015. Det var en förlust som fick den 20-faldige grand slam-vinnaren att stå över storturneringen på gruset på Roland Garros ända fram till år.

- Det var en hård match, riktigt hård. Stan spelade väldigt bra och det var riktigt kul att möta honom här, säger Federer enligt AFP.

ANNONS

Brittisk skräll

Johanna Konta, seedad 26 i turneringen, blev den första brittiska kvinnan på 36 år att nå semifinal på Roland Garros. Konta vann enkelt över fjolårsfinalisten Sloane Stephens, USA, med 6–1, 6–4.

Kontas semifinalplats är en riktig skräll och den 28-åriga brittiskan hade inför årets turnering aldrig vunnit en match på gruset i Paris på fyra tidigare försök. Däremot har hon varit i semifinal både i Australian Open 2016 och i Wimbledon året efter.

Brittiskan ställs i semifinalen mot tjeckiska 19-åringen Marketa Vondrousova, rankad 38 i världen, som vann med 7–6 (7–1), 7–5 över Petra Martic, Kroatien.

TT

ANNONS