Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stavhopparen Angelica Bengtsson gled över 4,61 och blev trea i Diamond League-tävlingen i Oslo.

Nöjd Bengtsson frustrerad över rekordmiss

Tre höjder i första försöket. Sedan tre försmädliga rivningar. Angelica Bengtsson visste inte vad hon skulle tycka efter tredjeplatsen på Bislett.

Angelica Bengtsson blev trea i stavhoppstävlingen på Diamond League-galan på Bislett i Oslo.

24-åringen tog 4,41, 4,51 och 4,61 meter i första försöken men rev sedan tre gånger på personliga rekordhöjden 4,71 – där ett lyckat hopp skulle ha inneburit en tangering av Michaela Meijers svenska rekord från i fjol.

- Jag måste vara nöjd. I två tävlingar har jag inte tagit någon höjd och nu tog jag en massa höjder i första försöket. Det känns jättebra inför säsongen, säger Bengtsson till SVT.

Femmetershopparen Sandi Morris, USA, vann tävlingen på 4,81.

Lovar långa kast

VM-silvermedaljören Daniel Ståhl har svårt att få till tekniken i diskusringen, men efter 67,04 meter i sista kastet på Bislett drog svensken på smilbanden. Ståhl slutade trea i tävlingen bakom Andrius Gudzius, Litauen, och Ehsan Hadadi, Iran. Gudzius, Ståhls överman från VM-finalen i London, imponerade när han vann på 69,04.

- Jag är väldigt nöjd. Jag var väldigt fysisk i dag men hade inte riktigt kontroll på det mellan andra och sista omgången. Jag känner mig på hugget och det kommer att bli långt i Stockholm (på Diamond League-galan på söndag), säger Ståhl till SVT.

Klarade kvalgränsen

Lovisa Lindh gjorde sitt första 800-meterslopp sedan fotskadan som stoppade henne från VM i London förra sommaren. Hon kom sist i det högklassiga fältet men klarade EM-kvalgränsen med en hundradel när hon nådde mållinjen på 2.02,49.

- Jag är så glad över att vara tillbaka. Visst, jag är sist, men det är världens bästa tjejer jag möter. Jag är jättenöjd med EM-kval i första loppet, säger Lindh till SVT.

Sydafrikanskan Caster Semenya vann på 1.57,25.

Det svenska höjdhoppsstjärnskottet Fabian Delryd, som tog 2,33 i en tävling i Täby nyligen, fick nöja sig med 2,20 i Diamond League-debuten. Segrande qatariern Mutaz Essa Barshim hoppade 16 centimeter högre och hade ett riktigt bra försök på 2,40.

- Det var definitivt en intressant upplevelse. Sen råkade jag ha en väldigt dålig dag. Jag är inte så glad som jag skulle vilja vara men är en lärdom rikare, säger Delryd till SVT.