Sandra Näslund kom trea i världscuptävlingen i Montafon. Arkivbild
Sandra Näslund kom trea i världscuptävlingen i Montafon. Arkivbild

Näslund på pallen igen och Mobärg i final

Sandra Näslund är OS-hoppet som levererar gång på gång. Skicrosstjärnan fortsätter att imponera i världscupen. Säsongens tredje raka pallplats kom i Montafon, Österrike. Men den stora sensationen var en annan svensk. Erik Mobärg nådde karriärens första final.

ANNONS
|

Näslund gick för säsongens tredje seger – efter de inledande i Val Thorens och Arosa – men schweiziskan Fanny Smith – tillbaka på allvar – imponerade stort och strax före mållinjen smet även tyskan Heidi Zacher förbi.

Trots det:

Näslunds stadiga topplaceringar gör att hon mer och mer framstår som en av de främsta svenska guldfavoriterna i OS i Pyeongchang i februari.

Erik Mobärg vet inte om han får göra resan dit – men chansen ökade markant efter den sensationella finalplatsen.

Han kom tvåa i såväl åttondels, kvarts- som semifinal. I finalen var han inte i närheten att utmana som segern och kom fyra. Ryssen Sergej Ridzik vann. Men bara att nå de fyra bästa i en deltävling kan betyda mycket för Mobärg när Sveriges olympiska kommitté väger för och emot i OS-uttagningarna.

ANNONS

Vädret i Alperna i december har ställt till det för sporten och Montafon bjöd inte på något undantag. Torsdagens kval fick ställas in och i stället kördes en bantad version på fredagsmorgonen. Viktor Öhling Norberg, Viktor Andersson och Victor Sticko försvann direkt.

Sandra Näslund och Lisa Andersson klarade kvalet, hamnade i samma kvartsfinal och tog en dubbelseger, men i semifinalen var Näslund och Fanny Smith betydlig vassare och tog finalplatserna. Lisa Andersson fick köra den lilla finalen där hon kom sist.

Näslund leder världscupen före Zacher.

TT

ANNONS