André Myhrer. Arkivbild
André Myhrer. Arkivbild

Myhrer väntar med besked om framtiden

Han avslutade en tung slalomsäsong med en uråkning. Huruvida André Myhrer också tog farväl sin alpina karriär på det viset återstår att se.

ANNONS
|

Det blev en snöplig säsongsavlutning för André Myhrer när han körde ur i första åket i slalomen i Sondeu i Andorra.

Myhrer startade som 14:e man och inledde bra, men kom sedan fel i en brant efter drygt en halv minut och tävlingen var över för hans del.

- Det var tufft, det studsade rätt bra i branten där. Jag hade svårt att hantera det i dag tyvärr, säger veteranen till SVT.

ANNONS

Dagens lopp kan ha varit karriärens sista tävling för André Myhrer. OS-mästaren har ännu inte lämnat besked om hur han ser på nästa säsong.

Beskedet väntar

Och han hade inga nya besked direkt efter sitt misslyckade förstaåk i världscupavslutningen.

- Jag har inte bestämt mig hur jag vill göra nästa år. Jag är öppen för en fortsättning men det skulle också kunna ha varit sista racet, säger Myhrer, som fyllde 36 år i januari.

- Vi får se hur det går under våren och om vi kan hitta en bra setup för mig. Lösningen finns där, men frågan är om man orkar ett år till. Och det beslutet kan jag inte ta nu.

Tråkigt slut

Oavsett så känner svensken att urkörningen var ett tråkigt slut på en säsong som han hade önskat mer av.

- Jag tar med mig många positiva grejer. Pallplatserna så klart och VM även om det resultatmässigt inte blev vad jag hoppats på. Annars har det varit en tung säsong.

ANNONS

- Jag känner inte att jag fått ut det jag har kapacitet för. Lite struligt tyvärr. Lite synd, säger Myhrer.

Fransmannen Clement Noel vann världscupavslutningen, 18 hundradelar före Manuel Feller, Österrike. Sedan tidigare var det klart att Manuel Hirscher säkrat totalsegern både i världscupen och i slalomdisciplinen och österrikaren gjorde en av sina sämre insatser i världscupen i år. Han slutade på en 14:e plats.

TT

Fakta: Slutställningen i världscupen

1) Marcel Hirscher, Österrike, 1546 poäng, 2) Alexis Pinturault, Frankrike, 1145, 3) Henrik Kristoffersen, Norge, 1047... 28) André Myhrer, Sverige, 300, 29) Matts Olsson, Sverige, 296.

ANNONS