Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
André Myhrer.

Myhrer parallellvinnare i Oslo

Sverige blir en nation att räkna med i parallellslalomtävlingen i OS. I den individuella världscuptävlingen i Oslo vann André Myhrer. Frida Hansdotter kom fyra.

Lagtävlingen i parallellslalom är en OS-gren i februari. Oslo var första möjligheten för herrarna och andra chansen för damerna att tävla i disciplinen den här säsongen.

André Myhrer och Mattias Hargin lottades mot varandra direkt i åttondelsfinalen. Hargin körde ur i första åket och hamnade automatiskt en halvsekund efter. Ett försprång Myhrer bevakade i andra åket.

- Brutalt dåligt. Jag tycker inte jag gör någon bra match, säger Hargin, som i stället höll tummarna för sin landsman, till SVT.

Och Myhrer gick hela vägen.

"Min tur att stå högst upp"

Kvartsfinalen mot Sebastian Foss-Solevåg blev en liknande resa som mot Hargin. Norrmannen gjorde en miss i första åket och Myhrer höll undan i andra. Tysken Linus Strasser, som vann parallellslalomen i Stockholm i fjol, bjöd på tuffare motstånd i semin men Myhrer utnyttjade de 27 hundradelar han skaffade sig i första åket.

Myhrers boxande åkstil, där han slår ner portarna med knutna nävar, har inspirerat flera av konkurrenterna, men i Oslo var det ingen som gjorde det bättre än svensken.

I finalen mot Michael Matt, Österrike, avslutade 34-åringen starkt och tog ledningen med 26 hundradelar. I andra åket körde Matt ur och Myhrer kunde njuta av sin andra pallplats i år.

- Det känns fantastiskt. Jag kom hit och tänkte att jag skulle ta chansen i dag. Jag har varit nära så många gånger så jag kände att det var min tur att stå högst upp på pallen, säger Myhrer till SVT.

Han fortsätter:

- Det har varit tufft hela vägen men jag har fokuserat på det jag skulle göra och haft lite flyt några gånger.

Linus Strasser blev trea.

Hansdotter fyra

Slalomgiganten Mikaela Shiffrin stoppade båda svenskorna, Anna Swenn-Larsson i åttondelsfinalen och Frida Hansdotter i semifinalen, och vann finalen mot Wendy Holdener, Schweiz. Amerikanskans sjätte seger i vinter och 37:e i karriären.

Hansdotter förlorade sedan även kampen om tredjeplatsen mot Melanie Meillard, Schweiz, och blev fyra.

- Jag har bra åkning i mig. Det är bara det där lilla sista, att jag ska lita på mig själv, jag tvekar lite på mig själv.

Nästa deltävling i parallellslalom är i Hammarbybacken i Stockholm den 30 januari.