Rosengårds målvakt Zecira Musovic lägger vantarna på returen efter att ha räddat en straff under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan Rosengård och Göteborg.

Musovic poängräddare för Rosengård

Utspelat i en halvtimme och underläge med 0–2. Göteborg reste sig dock mot allsvenska serieledaren Rosengård och fick med sig en poäng efter 2–2 på Malmö IP. Det kunde ha blivit tre poäng, men Zecira Musovic räddade Vilde Bøe Risas straff i den 87:e minuten.

|

När det var tre minuter kvar att spela på Malmö IP mellan serieledaren Rosengård och den färska cupmästaren Göteborg fick norskan Vilde Bøe Risa chansen att fullborda gästernas formidabla vändning.

Efter att Ebba Wieder hade svarat för en vårdslös satsning i straffområdet på Julia Roddar fick gästerna straff. Fram klev Bøe Risa, men den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic limmade straffen och prestigemötet slutade 2–2.

Körde över Göteborg

Efter en halvtimme fanns det inte mycket som tydde på att mötet skulle sluta oavgjort. Då körde nämligen Rosengård över Göteborg, som kom till spel utan landslagsspelaren Elin Rubensson.

Redan i den femte minuten tryckte den norska landslagsstjärnan Lisa-Marie Utland in 1–0 bakom Loes Geurts efter en hörnvariant. Målet var skyttedrottningen Utlands femte för säsongen på de inledande fyra matcherna.

Sju minuter senare presenterade sig Rosengårdstalangen Hanna Bennison på allvar. Mittfältaren är en viktig kugge i U17-landslaget och fick före den damallsvenska premiären även göra debut i U23-landslaget. Nu satte 16-åringen sitt första allsvenska mål i karriären när hon vände bort en försvarare och läckert placerade in 2–0 bakom Geurts.

Göteborg, som i fjolårets sista omgång snuvade Rosengård på andraplatsen i allsvenskan, gick inte alls att känna igen. Även om bortalaget tätade till mittfältet en bit in i matchen kunde serieledaren från Malmö med lite skärpa ha varit i ledning med 4–0 i paus.

Målvaktstavla

I stället lyckades Göteborg både reducera och kvittera före paus. Först satte Julia Zigiotti Olme 1–2 i den 40:e minuten efter ett riktigt mönsteranfall signerat Taylor Leach och Emma Koivisto.

Fem minuter senare föll även 2–2 när Musovic inte lyckades få bollen över ribban på en hörna. Bollen damp ner framför Rebecka Blomqvist, som satte kvitteringen.

Upphämtningen gav Göteborg ett stort självförtroende in till den andra halvleken och under stora delar var det gästerna som var närmast segern. Chansen till tre poäng kom i slutskedet, men Musovic räddade en poäng till Rosengård med sin straffräddning.