Munther tränare i Valinge

FOTBOLL VARBERG Pär Munther följer inte med på Varbergs Bois äventyr i division II. I stället får Valinge IF en ny spelande tränare. - Det ska bara bli kul och inspirerande. Jag hoppas Valinge tycker likadant, säger han.

ANNONS
|

Med sina tio säsonger och drygt 330 matcher tillhör Pär Munther en av klubbens trotjänare. Bredvid hans namn i telefonkatalogen står det till och med "boisare".

För några veckor sedan fick 30-åringen uppleva serieseger och avancemang till division II.

Men nu går tvåbarnspappan och Bois plötsligt skilda vägar.

- Jag hann inte riktigt träna med Bois och hade svårt att ta tillbaka platsen jag nästan förlorade. Så eftersom jag är en tävlingsmänniska i grund och botten bestämde jag mig egentligen redan tidigt i våras. Fast jag måste erkänna att jag haft stor separationsångest under hela hösten, säger Pär.

ANNONS

I fjol var det Halda Kabil som lämnade Varbergs Bois för att bli tränare i Trönninge BK.

Nu går Pär samma väg, fast klubbadressen blir Valinge IF:s division VI-lag.

- Jag är själv från landet från början så det kändes rätt på något vis. Sen är det en lagom nivå för mig att börja på eftersom jag inte vet alls var jag står som tränare.

Pär Munther har inga rötter i Valinge IF sen tidigare utan det var klubben som tog första kontakten, och det gjordes för drygt två veckor sedan.

- Jättesmickrande att de vill ha mig. Jag har alltid velat bli tränare efter jag slutat spela, men det kom lite plötsligt och jag fick bara en vecka på mig att fundera. Från början hade jag väl tankar att gå tillbaka till Grimeton där jag inledde karriären.
ANNONS