Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Garbine Muguruza vann sin andra grand slam-titel – återigen genom att vinna mot en Williams-syster.

Muguruza utklassade Venus i Wimbledon

2016 finalslog hon Serena Williams i Franska mästerskapen. I Wimbledon-finalen i år sopade Garbiñe Muguruza banan med storasyster Venus. Spanjorskan vann med 7–5, 6–0 efter att ha utmanat den avgörande matchbollen med hawk-eye.

Venus Williams har vunnit Wimbledon fem gånger men amerikanskan har väntat nio år sedan senaste triumfen.

Och 37-åringen, som var i final i Australian Open tidigare i år, får vänta lite till på en grand slam-titel.

I sin andra Wimbledon-final – den första förlorade hon mot Serena 2015 – vann Garbiñe Muguruza med 7–6, 6–0. Avslutningen blev dramatisk. På tredje matchbollen vid ställning 40–30 utmanade Muguruza ett slag från Venus. Bollen visade sig landa utanför baslinjen och 23-åringen kunde jubla åt sin andra grand slam-titel i karriären.

"Förlåt"

- Det här var min tuffaste match. Venus är en spelare jag växte upp med att se, så det är otrolig att få spela en final mot dig, sade Muguruza, och tittade på en snett leende Venus innan hon bad om ursäkt för den uppenbara kopplingen till 37-åringens ålder.

- Förlåt, sade Muguruza med ett skatt.

Första set var jämnt mellan två finalister som båda har stora servar i sina arsenaler och gillar att bomba på från baslinjen.

- Självklart var jag nervös, sade spanjorskan.

- Men jag agerade samlad.

Matchens slag av Muguruza

Matchens mest utmärkande slag kom vid ett avgörande skede i första set. Vid ställning 6–5 och ledning 30–15 jagade Muguruza en boll på andra sidan baslinjen och lyckades gräva fram ett backhandslag. Bollen gick i en hög båge över nät och landade i ena hörnet på baslinjen. Venus hade missbedömt bollbanan, och när bollen väl studsade var det för sent för amerikanskan att reagera.

Vid 40–30, efter ännu en av många långa dueller i matchen, slog Venus i nät och Muguruza tog hem setet.

- Jag vet hur hårt du jobbar och jag är säker på att det här betyder mycket för dig och din familj, sade Venus till Muguruza, och skickade en hälsning hem till gravida lillasystern Serena.

- Jag försöker göra det du gör bäst, men jag tror det kommer fler möjligheter för mig.

Venus hade chans att bli den äldsta grand slam-vinnaren någonsin på damsidan. Det rekordet har just Serena som var 35 år och 125 dagar när han vann Australian Open i januari.

Muguruza klättrar nu tio placeringar på världsrankningen, från 15:e till femte plats.