Ragnhild Mowinckel vann storslalomen i Ofterschwang.
Ragnhild Mowinckel vann storslalomen i Ofterschwang.

Mowinckels första seger i världscupen

Viktigaste utfallet av den alpina storslalomen i Ofterschwang, Tyskland: Ragnhild Mowinckel tog karriärens första seger, Mikaela Shiffrin säkrade titeln i den totala världscupen och Viktoria Rebensburg tog hem storslalomcupen.

ANNONS
|

Shiffrin, tillbaka i pisten efter storslalomguldet i Sydkorea, har varit vinterns dominant och frågan var inte om utan när hon skulle ta de poäng som krävdes för greja totalsegern. Slog hon sig in bland de sex bästa var andra raka titeln klar.

Amerikanskan körde upp sig till tredje plats i andra åket men klarade inte Viktoria Rebensburg. Det gav tyskan de poäng som krävdes för att vinna storslalomcupen för tredje gången.

Femma tre gånger

Sist ut av alla var Mowinckel – och norskan höll för trycket.

Frida Hansdotter låg sexa efter det första åket och visade där att formen som gav OS-guldet i Pyeongchang konserverats. Ett pinnhål upp i resultatlistan i andra och hon tangerade sitt världscupbästa i storslalom (två gånger femma tidigare).

ANNONS

Men Hansdotter stannade som sexa, slagen av Mowinckel med 1,63 sekunder.

Sara Hector kom till start till det andra åket som elva och 1,51 sekunder bakom Mowinckel. Några yviga svängar senare kom hon ned och kunde se tillbaka på en 22:a plats och en prestation som var klart undermålig med hennes mått mätt.

Det var, på ren svenska, inte alls bra.

Tungt för Alphand

För Estelle Alphand fungerade det inte heller. Svensk-fransyskan hade 4,37 sekunder upp till täten efter två knackiga åk.

- Det var inte min dag. Jag försökte men det gick inte och jag måste titta på det och vad jag ska förändra till nästa vecka (världscupfinalen i Åre), säger hon till SVT.

Sara Rask debuterade och fick känna på vad det handlar om när hon ställs mot världseliten i världscupsammanhang.

Hon kan bara bli bättre.

6,73 sekunder bakom Mowinckel betydde näst sista plats av de 43 åkare som stod på benen i det första åket.

TT

ANNONS