Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Moritz Lücke är nordisk mästare i inomhusrodd

På grund av pandemin har det inte kunnat utföras några roddtävlingar på vatten. Inomhusrodden blir en bra lösning som tillåter klubbarna att tävla igen. Moritz Lücke vann tävlingen Open Nordic Indoor Championship och blir därmed nordisk mästare.

Open Nordic Indoor Championship är det första nordiska Open-mästerskapet som hålls virtuellt. Det sker genom att deltagare kopplar upp sig till en dator som sedan är kopplad till en livestream. Livestreamen är där för att deltagarna ska se hur de ligger till i loppet.

– Det är väldigt smidigt, man kan vara var som helst. Man behöver bara en dator, en roddmaskin och en anmälan. Det är bra att det överhuvud taget kan finnas en tävling nu. Jag tycker att det var väldigt bra att de tog initiativet till att göra det virtuellt, säger Moritz Lücke.

Lücke har arbetat hårt under vintern och är väldigt glad över sin vinst. Förutom att han blev nordisk mästare slog han även sitt personbästa på 2000-metersrodd.

På bild kan vi se hur du ligger utslagen efter din vinst. Vilka tankar gick genom ditt huvud?

– Jag var väldigt glad, absolut, men jag hade väldigt ont i kroppen. Jag har nog aldrig haft så ont som efter det 2000-metersloppet. Man får extremt ont av all stress och mjölksyra.

Siktar på landslaget

Lücke vann tävlingen genom en extremt stark slutspurt.

– Jag la mig ganska lätt i början. Lite sämre än min ursprungliga fart, men tog igen de sista 500 meterna där jag gjorde en spurt. De sista 500 meterna i ett 2000-meterslopp är det ”all out” som gäller. Det är där loppet avgörs.

Moritz har hållit på med rodd i över tio år och har under den tiden hunnit med flera fina vinster.

– Jag började ro ganska tidigt. 2010 började jag i roddskola, då var jag tio år gammal. Därifrån har jag bara fortsatt. Mina meriter är några SM-guld och att jag har medverkat i junior-VM.

– U23 är nästa steg för mig. Jag försöker komma med i landslaget denna säsongen. Så att jag kan vara med på U23:s internationella tävlingar.

Lücke avslutar med att hylla sin klubb

– Det är en väldigt bra träningsgrupp nere på Falkenbergs roddklubb som har hjälpt mig extremt mycket. Vi är ett väldigt bra gäng med en bra träningsmoral som hjälper varandra. Det märks på klubben att alla är taggade och glada, det är bra energi. Det är något som har hjälpt mig så extremt mycket, det är det som gör det roligt att träna.

Lär mer om Falkenbergs FF här