Moras Jonathan Carlsson i kamp med Örebros Christopher Mastomäki.

Mora vann rysare – tung skada för Örebro

Örebro och Mora, som kämpar för att undvika kval, ställdes mot varandra i en jätterysare. Det slutade med att John Persson blev tvåmålsskytt när dalalaget bortavann med 2-1 i förlängningen. Samtidigt blev närkingarnas poängligaledare Aaron Palushaj förd till sjukhus med svåra smärtor.

|

- Det är klart att segern är jätteviktig. Det är tajt i serien men som vi har sagt tidigare, vi ska nog blicka lite uppåt i stället för bakåt. Tar vi hand om vårat så har vi ingenting att oroa oss för, säger Moras matchhjälte John Persson till TT.

Även Timrå, som är ett av de tre lagen som spelar för att undvika de två sista platserna som betyder kvalspel, föll på lördagseftermiddagen mot Malmö i förlängningen. Och efter Moras andra raka seger har alltså dalalaget stärkt sin position i SHL-tabellen, laget har nu fyra poäng mer än nästjumbon Örebro som åkte på fjärde förlusten i följd.

Mål igen av Persson

Drygt första halvan av matchen förblev mållös i en kokande Behrn arena där också många Morasupportrar var på plats.

Först 13 minuter in i andra perioden styrde Moraforwarden John Persson in första målet bakom målvakten Stefan Steen. Persson som stora delar av säsongen tvingats vila på grund av en fotskada gjorde därmed mål för andra matchen i rad.

- Jag hamnade framför mål och sen var jag där framme och styrde in den.

- Jag har tränat stenhårt i 3,5 månad med fysioteamet här i Mora. Jag har inte haft så mycket matchspel men det känns bra, sade han till C More i periodpausen.

Örebro jagade sedan febrilt en kvittering och hade i början av tredje perioden bland annat tre ramträffar. Men tio minuter in i perioden direktsköt till sist forwarden Anton Hedman in 1-1 kliniskt bakom Janne Juvonen.

Palushaj skadad

När fyra minuter återstod av ordinarie tid höll hemmapubliken andan då poängligaledaren Aaron Palushaj fördes av isen och vidare ut i omklädningsrummet, med rejäla smärtor och utan att kunna stödja på högerbenet. Detta efter att Palushaj åkt in i målgården och fått två Moraspelare över sig – och brottats ned av Matej Stransky och Ryan Johntson.

Till sist väntade förlängning där alltså John Persson på nytt klev fram och skickade in segerpucken.

TT: Berätta om känslan när du avgör.

- Det är jätteskönt, absolut. Jag har ju inte gjort så många matcher den här säsongen och inte så många övertidsbyten heller, och att få in den där avgörande pucken var en riktigt skön känsla framför våra fans.

Läget är oklart för Aaron Palushaj som direkt efter matchen åkte iväg för vidare vård på Universitetssjukhuset Örebro.

- Han fick ont över fot och ben och ska iväg på röntgen, mer än så kan jag inte säga, sade Örebros lagläkare Ulf Nordström till TT.