Molly Helgesson lyckades ta sig till final i Båstad
Molly Helgesson lyckades ta sig till final i Båstad Bild: Privat

Molly Helgesson överraskade i Båstad

Falkenbergaren Molly Helgesson har kunnat lägga om träningen under cornakrisen. Något som märktes under helgens alternativa tennisturnering i Båstad.

ANNONS
|

Cornaviruset har inneburit att flera tennistävlingar tvingats ställa in. Men under helgen anordnade Tennisportalen en alternativ tennisturnering där finalspelen gick på centrecourten i Båstad.

Flera av de bästa spelarna i Sverige var inbjudna - däribland Molly Helgesson från Falkenberg.

– Det var min första tävling för säsongen så givetvis var det lite nervöst, säger hon.

Men tävlingsnerverna tycktes inte märkas av. 20-åringen från Falkenberg lyckades efter fint spel att ta sig till final. På vägen dit slog hon bland annat ut WTA-spelaren Marina Ydanova och landslagsspelaren Julia Lövkvist.

– Marina (Ydanova) är en spelare jag tränar mycket. Hon är riktigt duktig och är topp 400-rankad i världen. Så, att jag vann mot henne var ett riktigt stort kvitto. Sedan slog jag ju ut Julia (Lövkvist) i semifinalen. Och hon har ju nyligen blivit uttagen till landslaget.

ANNONS

Nytt träningsupplägg för Molly Helgesson

Hemligheten bakom succén hänger ihop med coronakrisen. När alla tävlingar ställdes in kunde Helgesson lägga om träningen. Dessutom fick hon tid att vässa formen med ett helt nytt tennisrack

– Jag har hunnit utveckla och förbättra mitt spel. Bland annat har jag tränat mycket på att slå tyngre bollar så att jag ska få lättare bollar tillbaka. Och den träningen har verkligen gett resultat, säger hon och fortsätter:

– Sedan har jag börjat spela med ett nytt tennisrack, vilket jag inte hade haft möjligheten att göra mitt under säsong. Det tar ju ungefär en månad att vänja sig vid ett helt nytt tennisrack.

Trots att Helgesson storspelade blev det till slut respass i finalen - en final som var en jämn historia.

– Jag förlorade mot Jacqueline Cabaj. Matchen var jämn men i tredje set började det regna och hon kunde hantera regnet på bäst sätt.

Vid finalvinst hade Helgesson varit 50 000 kronor rikare.

– Givetvis är det surt att jag inte fick ta del av prispengarna. Men jag deppar inte. Nu vet jag att jag kan slå de bästa och gå långt i turneringar. Det kommer ju fler chanser och det finns mer prispengar att hämta ut.

ANNONS

Läs mer: Spänning, blod och kriminologi lockar tennisstjärnan

ANNONS