Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia flög inte tillräckligt långt i EM-finalen i längdhopp.

Mjuka ben störde Sagnia i längdfinalen

Över två decimeter kortare än i kvalet. Khaddi Sagnia var chanslös i EM-finalen i längdhopp.

Khaddi Sagnia hade svårt att få ansatsen att stämma i EM-finalen i längdhopp. Svenskan nådde som längst 6,47 meter – långt från sitt årsbästa från kvalet, 6,69 – och slutade sjua.

- Jag var jäkligt mjuk i benen i dag och rytmen som jag hade i kvalet fanns absolut inte där i dag. Jag försökte ta i och tvinga fram något som inte fanns där, säger Sagnia.

Efter två godkända hopp blev det fyra övertramp för Sagnia i finalserien.

- Det blåste väldigt mycket, fram och tillbaka. Men den skulle inte ha stört om jag hade mått bra i benen, om de inte hade varit mjuka och jättekonstiga., säger den 24-åriga svenskan.

- En sjundeplats är helt okej, men jag hade förväntat mig så mycket mer av mig själv. Men gud har en plan och min tid kommer.

Ivana Spanovic var storfavorit till guldet i Berlin men serbiskan tvingades dra sig ur tävlingen på grund av en hälseneskada.

"Mitt medicinska team har beslutat sig för att stoppa mig från dagens final på grund av en skada som jag drabbades av i mitt första hopp i kvalet. Mitt hjärta är krossat", skrev Spanovic i på Instagram.

I Spanovics frånvaro tog hemmahopparen Malaika Mihambo guld på 6,75. Maryna Bech, Ukraina, blev tvåa på 6,73 och Shara Proctor, Storbritannien, trea på 6,70.