Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anja MIttag. Arkivbild.

Mittag stannar – men tunga pjäser lämnar Rosengård

FC Rosengård ser ut att tappa flera tunga spelare under sommaren. Men anfallsstjärnan Anja Mittag har förlängt med klubben.

Den 32-åriga tyskans kontrakt, som endast var skrivet fram till slutet av juni, sträcker sig nu fram till sommaren 2019.

- Hon tillför en tyngd framåt och förhoppningsvis kommer hon göra många poäng för oss i höst. Tillsammans med Lotta Schelin har vi det bästa anfallsparet i ligan, säger Sjögran.

Anja Mittag återvände i våras till FC Rosengård efter att storstjärnan Marta lämnat. Hon har tidigare representerat klubben säsongerna 2012 till början av 2015 och vann då skytteligan två gånger. De senaste åren har hon spelat i Paris Saint-Germain och Wolfsburg.

Samtidigt ser det ut som att klubben tappar två tunga spelare. Enligt Sydsvenskan är mittbacken och lagkaptenen Emma Berglund klar för Paris Saint-Germain, samtidigt som spelmotorn Lieke Martens sägs vara på väg till FC Barcelona.

Sportchefen Therese Sjögran varken bekräftar eller dementerar uppgifterna, men säger angående den nederländska landslagsstjärnan Martens att "det alltid går en massa rykten om spelare som henne":

- Hon är en av de mest intressanta spelarna i Europa i dag, konstaterar Sjögran.

- Jag kan inte kommentera mer än så för tillfället.

Lieke Martens stod för två mål i derbyt mot Limhamn Bunkeflo och har stått för sju mål i år.

Sedan tidigare står det klart att mittbacken Amanda Ilestedt lämnar klubben i sommar för spel i tyska Potsdam.