Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stephen Curry blir den förste spelaren i NBA med ett kontrakt värt över 200 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder kronor. Arkivbild.

Miljardkontrakt sätter nytt NBA-rekord

201 miljoner dollar, eller 1,7 miljarder svenska kronor. Det är det nya rekordet för ett spelarkontrakt i den amerikanska basketligan NBA.

Så mycket betalar mästarlaget Golden State Warriors för att behålla sin stora stjärna Stephen Curry i ytterligare fem år, uppger spelarens agent för tv-kanalen ESPN. Det är nästan 50 miljoner dollar mer än det tidigare dyraste spelarkontraktet i ligans historia.

29-årige guarden Curry valdes i fjol till ligans mest värdefulle spelare och låg i högsta grad bakom Golden States väg till årets NBA-titel, som var klubbens andra på tre år.

Currys avtal är inte det enda som väcker rubriker i NBA. Stjärnforwarden Paul George lämnar Indiana för att kommande säsong spela i Oklahoma City och bildar därmed radarpar med Russell Westbrook, som utsågs till ligans mest värdefulla spelare i år, uppger New York Times.

Spelaraffärerna kommer samtidigt som flera av NBA:s största stjärnor blir kontraktlösa och kan förhandla med andra klubbar. Just Golden State gjorde klart med sin spelare Shaun Livingston som de får behålla i ytterligare tre år för 24 miljoner dollar.