Mikael och Elias Ymer kommer med stor sannolikhet att spela i Falkenberg i början av juli när  Super Summer Tour går av stapeln.
Mikael och Elias Ymer kommer med stor sannolikhet att spela i Falkenberg i början av juli när Super Summer Tour går av stapeln. Bild: MAXIM THORE

Mikael och Elias Ymer kommer till Falkenberg

Bröderna Mikael och Elias Ymer ser ut att komma till Falkenberg. Och resten av den svenska tenniseliten. En fjäder i hatten för Falkenbergs Tennisklubb.

ANNONS
|

Då Swedish Open i Båstad blev inställd skapade Svenska Tennisförbundet Super Summer Tour, som också går under namnet Sommartouren SM-serien. Falkenberg och Falkenbergs Tennisklubb blev utvald som en av tre orter att arrangera tävlingen.

– Det är naturligtvis en ära att få den möjligheten och det förtroendet från Svenska tennisförbundet. Det är tack vare att vi har en fin anläggning, vi ligger ganska väl och centralt placerat i landet och att vi har erfarenhet att arrangera tävlingar sedan tidigare, säger Göran Blom, ordförande i Falkenbergs Tennisklubb.

Mikael och Elias Ymer spelar i Falkenberg

Tävlingen ersätter Sommartouren som normalt går under vecka 28. Med andra ord är det den svenska tenniseliten som kommer att spela i Falkenberg i början av juli. Det blir åtta spelare i både herr- och damklassen med ett poolspel.

ANNONS

– När tennisförbundet har en prissumma på totalt 150 000 kronor för damer och herrar, då har spelarna närmast fått order att komma. Så vi tror att Mikael och Elis Ymer kommer. Sen är det lite osäkert med Rebecka Peterson då hon varit lite skadad och inte är med på tävlingen i Ystad.

Diskussioner med Svenska tennisförbundet

Under tisdagen hade Falkenbergs Tennisklubb ett möte med Svenska Tennisförbundet för att samtala om tävlingens upplägg och allt runt omkring arrangemanget.

– Det kan bli så att det blir ett för-förkval. Kvalet till huvudtävlingen startar på torsdagen och finalerna spelas under lördagen och söndagen, berättar Göran Blom.

Intresset har varit stort för de övriga 22 klasserna som förhoppningsvis kan genomföras. Lägg därtill den rådande coronapandemin som innebär att personer måste vara extra försiktiga. Det väntas bli ett par extra svettiga veckor för arrangören för att få ordning på allt kring tennisplanerna vid Strandbaden och Skrea strand.

– Det kommer ställas höga krav på verksamheten, att kunna bevaka publik och hela området. Det gäller att försöka hålla folk borta, att exempelvis bara en förälder följer med. Vi ska kontakta polisen för att få direktiv hur de kan rama in det, säger Blom om de över 700 matcher som planeras spelas under tio dagar.

ANNONS
ANNONS