Medvedev får vänta på sin första ATP-titel i år. Arkivbild.
Medvedev får vänta på sin första ATP-titel i år. Arkivbild. Bild: David Inderlied/AP/TT

Medvedev utklassad igen – förblir världsetta

Den ryske världsettan har åkt på två tunga förluster på kort tid. Daniil Medvedev hade inte en chans mot spanske Roberto Bautista Agut i Mallorca Open.

ANNONS

Det är kämpigt just nu för Medvedev. I ATP-turneringen Mallorca Open fick han storstryk av 20:e rankade spanjoren Roberto Bautista Agut i två raka set (3–6, 2–6).

Tidigare i veckan blev Medvedev också utklassad av polske Hubert Hurkacz i tyska Halle Open (1–6, 4–6) och valde att skälla ut sin tränare Gilles Cervara, som svarade med att lämna arenan. Medvedev har ett hett temperament och har vid flera tillfällen skrikit på domare och ledare.

Den 27 juni startar årets upplaga av Wimbledon men grand slam-turneringen har valt att utesluta ryska och belarusiska spelare på grund av det pågående kriget i Ukraina.

ANNONS

Detta har resulterat i att turneringen inte kommer ge några rankingpoäng, något som kritiserats av superstjärnor som Naomi Osaka och Novak Djokovic.

– Det är meningslöst och blir mer som en uppvisningsturnering, sade Osaka enligt ESPN.

Trots dubbla utklassningar och inget Wimbledon kommer Medvedev alltså att behålla sin plats som världsetta. Detta då ingen av de närmast jagande spelade varken Mallorca Open eller Halle Open.

ANNONS