Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Medaljregn över Falkenbergs-roddare

Succehelg i år igen för Falkenbergs Roddklubb. Guld, silver och brons hem till klubbstugan.

Det blev medaljer till höger och vänster för Falkenbergs Roddklubb när sprint-SM i Borås avgjordes i helgen. Närmare bestämt två guld, ett silver och ett brons. Sascha Andersson och Ebba Einarsson vann silver och guld. 
– Det är jätteroligt, för mig är det första året som senior och mina allra första seniormedaljer, så det känns speciellt, säger en mycket nöjd Ebba Einarsson. 
Vägen fram mot finalen i fyrscullern gick genom en väl genomförd prolog och förbi kvart och semifinal. I finalen var förhållandena jobbiga. 
Det blåste ganska mycket men det var bara att köra. Vi kom ju tvåa i dubbeln och då blev att man tänkte att nu ska vi bara vinna, sa förstårssenioren Ebba. 
Och så blev det. För Falkenberg var det tredje året i rad som de vann i fyrascullern. Förutom Ebba Einarsson och Sascha Andersson bestod laget av Annie Svensson och Lovisa Wallin. 
– Jättegött med hattrick där, påpekade Sascha Andersson. 

Orkade knappt lyfta av båtarna

Om fyrscullern var raka vägen mot guld var det desto krokigare mot silvret i dubbeln. Det gick bra fram till semifinalen - där stötte de på bra motstånd i hemmalaget från Öresjö. 
– Semifinalen var verkligen supertajt och så blir det ju ofta i sprint. Men till slut vann vi med fyra tiondelar. Det var verkligen stolpe in, berättar Sascha. 
I finalen blev det till slut för tufft för dem. De tappade tidigt övertaget motståndarna från Halmstad och de höll det hela vägen in i mål. 
Men vi gjorde verkligen vad vi kunde - ett jättebra lopp som bådar gott inför framtiden, fortsätter Sascha. 
Det blev en hel del lopp för roddarna i helgen. För Ebba Einarsson som utöver dubbeln och fyran även ställde upp i singel tog det på krafterna. 
– Ja det kan man verkligen säga - när vi kom tillbaka och skulle lyfta av båtarna kände man verkligen i armarna - man orkade knappt bära, dem skrattar den 17-årige förstaårssenioren. 
Övriga medaljer i helgen togs av Melker Persson, guld i juniorklassen och av Annie Svensson som utöver sitt guld i fyran tog ett brons. 

Lär mer om Falkenbergs FF här