Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Medaljmissen sved för Tilde Johansson

En besviken Tilde Johansson hamnade utanför pallen på SM.
- Jag var ju medaljkandiat och vet att jag kan bättre än 6,15. När man känner att man har så mycket mer blir det ett misslyckande, säger hon efter längdhoppsfinalen i Malmö.

Tilde Johansson kom snett in i längdtävlingen från början. Två övertramp och hon missade dessutom plankan med bred marginal.

– De två första hoppen var som vanligt jättelånga och jag kryssade dem. Det är tråkigt att jag inte kan hålla ihop det. Jag har haft stolpe ut hela vintern tycker jag.

– Formen är inte som 2019 utomhus men ändå betydligt bättre än så här. Det är mest irriterande och frustrerande att jag inte får ut mer av det. Det är det som är jobbigt, säger Tilde Johansson.

Det är en balansgång att hitta rätt i ansatsen kombinerat med fart och tajming.

– Jag ska verkligen sätta plankan och få två godkända hopp, men jag får så mycket adrenalin även om jag backade ansatsen med en hel fot jämfört med uppvärmningen.

De åtta främsta efter tre omgångar gick till final. Därför gjorde Tilde ett säkerhetshopp i tredje omgången och landade på 5,87. Nästa hopp blev två centimeter kortare följt av ännu ett övertramp. I sjätte och sista hoppet så hoppade hon 6,15, vilket tog henne uppåt i placeringslistan. Hon avslutade alltså som hon borde ha inlett.

– Det hade varit skönt att få ett godkänt hopp direkt så man känner sig trygg och kan öka, men jag kom helt fel in i det.

Khaddi Sagnia, Ullevi FK (6,64) blev svensk mästarinna före Malin Marmbrandt, Västerås (6,39) och Kaiza Karlén, IF Göta (6,28).

Tilde Johanssons årsbästa 2021 från en gala i Düsseldorf är 6,33 och ett sånt resultat hade alltså räckt till ett brons. Under söndagen väntar nästa gren för Falkenbergs IK-tjejen. Försöken på 60 meter häck går kvart i tolv.

– Jag ska ut och äta nu och vända besvikelsen till något positivt. Det får bli en morot och jag ska ladda om.

Läs mer: Tilde Johansson siktar på dubbla SM-medaljer

Lär mer om Falkenbergs FF här