Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia. Arkivbild.

Medaljhoppet Sagnia skippar VM-dubbel

Det blir ingen dubblering för medaljhoppet Khaddi Sagnia i inomhus-VM i fridrott. Hon kommer inte till start på 60 meter häck.

Khaddi Sagnia kommer till mästerskapet i Birmingham i sitt livs längdhoppsform. I SM för knappt två veckor sedan satte göteborgskan nytt personbästa (6,85 meter) och i helgen tangerade hon Carolina Klüfts svenska inomhusrekord (6,92) i Glasgow, vilket ger en andraplats på världsårsbästalistan.

Final på söndag

Tanken var från början att Sagnia även skulle tävla på 60 meter häck i VM, med försök på fredag och en eventuell fortsättning på lördag. Men så blir det inte. I stället får 23-åringen lite välbehövlig vila inför söndagens längdhoppsfinal.

- Hon har hoppat så långt och det tar på kroppen när du är i så otroligt bra form som hon är just nu. Så jag kommer att stryka henne på häcken, säger Karin Torneklint.

TT: Var det ditt beslut?

- Haha, nja. Det är jag som stryker rent formellt, men jag hade aldrig gjort det om hon inte hade velat det. Jag frågade: "Ska vi inte stryka dig?", och då fick jag det.

Det finns ett par medaljchanser för de 14 aktiva i Sveriges VM-trupp. Meraf Bahta springer final på 3 000 meter redan på torsdagskvällen och väntas sedan ställa upp även på 1 500 meter. 18-åriga stjärnskottet Armand Duplantis är en av många som har kapacitet till medalj i herrarnas stavhopp.

"Har bara väntat"

Men på papperet är Khaddi Sagnia det största blågula hoppet.

- Hon hoppar helt fantastiskt, vi har bara väntat på att det ska komma, säger Torneklint.

- Vi som har varit nära Khaddi har sett hur fysisk hon är och har tänkt att hon måste kunna hoppa hur långt som helst. Men så har det blivit mer högt än långt. Jag tror att häcklöpningen i vinter har hjälpt henne och gett ett annat driv över plankan.