Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Markus Lauridsen jublar över sitt förlängningsmål och HV71:s kvartsfinalsplats. För målvakten Justin Pogge och hans Rögle tog säsongen slut.

Matchvinnaren Lauridsen: "Det var på tiden"

Han gjorde ett mål på 49 grundseriematcher. Mot Rögle i den andra åttondelsfinalen fördubblade Markus Lauridsen sin målskörd – och sköt HV71 till kvartsfinal efter förlängning.

När matchuret visade 11.34 minuter spelade av den första förlängningsperioden i Ängelholm skickade Markus Lauridsen in den avgörande 4–3-pucken bakom Justin Pogge i Röglemålet.

- Ljungh (Markus) lägger en såspassning där. Det var riktigt bra gjort av honom. Det var riktigt skönt. Jag såg att det var ett hål mellan backens ben och jag försökte bara att skjuta där. Det var skönt att den gick in, säger dansken.

Det var Lauridsens blott andra mål för säsongen.

- Det var på tiden. Det här var snyggare – det är alltid snyggare att göra mål på övertid, säger han med ett leende.

"Bara att ladda om"

Segern innebär att Jönköpingslaget vinner åttondelsfinalen med 2–0 i matcher efter att ha vunnit det första mötet på hemmais i lördags med 4–1. I kvartsfinal väntar grundserieettan Färjestad med start på fredag i Karlstad.

- Det är slutspel och där kan allt hända. Det är bara att ladda om. Vi är revanschsugna på dem – de har ju vunnit lite matcher (2–2 i matcher i grundserien) mot oss. Men vi har en stark karaktär i det här laget, säger 28-åringen.

Efter den första perioden var HV annars nedtryckt i skridskorna. Inför en kokande hemmaarena – fullsatt med 5 051 åskådare – var Rögle uppe i en tremålsledning efter att Ted Brithén visat vägen redan efter 39 sekunder. I periodpausen fick HV-spelarna ta ett rejält snack.

- Vi sade att vi skulle gå ut och börja spela vårt spel, och kämpa oss in i matchen mål för mål. Sedan får vi ett mål ganska tidigt i andra perioden och får lite energi av det. Vi kämpar oss in i matchen och lyckas ta vinsten, säger Lauridsen.

Våga vara hjälte

Efter knappt tre minuter skickade David Gustafsson in 1–3 bakom Justin Pogge i hemmamålet. Efter 11.29 kunde Markus Ljungh sätta den andra reduceringen och efter 15.38 var det kvitterat när Christoffer Törngren jobbade in en lös puck vid Pogges benskydd. Efter en mållös tredje period – där HV-målvakten Jonas Gunnarsson storspelade – väntade en nervkittlande förlängning.

- Vi sade att vi skulle våga gå upp och kliva fram. Det är alltid någon som kommer att bli hjälte och man ska våga vara den personen. Det kan vara vem som helst som kliver fram.

Nu blev det just Lauridsen som klev fram.

- Det var bara skönt. Man blir bara glad, säger han och fortsätter:

- Det är alltid skönt att gå vidare till en kvartsfinal och få fortsätta att spela hockey.