Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Danske Martin Toft Madsen har en diger meritlista och 2018 slutade han tia i tempo på VM i Österrike. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Danske Martin Toft Madsen har en diger meritlista och 2018 slutade han tia i tempo på VM i Österrike. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Martin Toft Madsen klar för Giro Himledalen

Ett meriterat namn har anmält sig till Giro Himledalen.
Det handlar om den danske världscyklisten Martin Toft Madsen.
– Det är jättekul, säger tävlingsledare Peter Larsson.

Nästa helg äger Giro Himledalen rum och i tempoloppet kommer en minst sagt meriterad åkare att tävla. Martin Toft Madsen, 36, är anmäld till loppet. Han har tidigare i sin karriär blivit dansk mästare tre gånger (2016, 2017 och 2018) och 2018 slutade han på tionde plats i VM.

Det kom lite överraskande för tävlingsledare Peter Larsson.

– Vi har haft förhoppningar om att få hit de bästa svenskarna, men de är inte riktigt i den här klassen. Det blir någonting att bita i för svenskarna som är anmälda. Senaste SM-mästaren är med, Jacob Ahlsson, så det är ganska hög nivå på tempotävlingen, säger Larsson.

Toft Madsen är tempospecialist och att han tävlar i Sverige är inget ovanligt. Det har dansken gjort tidigare.

– Han är otroligt duktig. För bara några år sedan slog han alla världsstjärnor som presterar på topp just nu. Det är ruggigt, säger Peter Larsson.

Det måste kännas kul att han kommer hit?

– Absolut. Det är jättekul. Danmark är en världsnation när det gäller cykel. Som svensk arrangör är det väldigt kul om vi kan få hit danskar som håller bra nivå. Jag tror att det är bra för svensk cykelsport.

Bakom arrangemanget Giro Himledalen står Rooster Club Varberg och Cogheart Cycle Club Varberg, som fått viss hjälp från Skällinge BK.

Läs mer: Arrangörerna hade is i magen – nu blir girot i Halland verklighet

Lär mer om Falkenbergs FF här