Brett Maron ligger kvar efter kollisionen med Celia Jimenez Delgado.
Brett Maron ligger kvar efter kollisionen med Celia Jimenez Delgado.

Maron opereras efter kollisionen

Kristianstads målvakt Brett Maron ska opereras under eftermiddagen efter kollisionen i det damallsvenska mötet med Rosengård.

ANNONS
|

Det var när Rosengårds Celia Jimenez Delgado i den 42:a minuten gjorde 2–0 för Rosengård som kollisionen ägde rum. Maron fortsatte spela ett tag innan hon tvingades lämna planen på grund av svåra smärtor. Under söndagskvällen lades målvakten in för intensivvård på sjukhus i Malmö med en skada på njuren och en blödning, och kommer att opereras under måndagseftermiddagen.

- Hon har jättemycket smärta och går på morfin. Det är en farlig skada, det är inget att skämta om. Hon opereras i eftermiddag, mer vet vi inte, säger "Beta".

ANNONS

Med fyra matcher kvar ligger Kristianstad fyra i tabellen, sju poäng efter topplacerade Piteå. Att Maron ska kunna stå igen innan säsongens slut är föga troligt, enligt "Beta".

- Jag är ingen läkare, men jag tror att det är en så pass allvarlig skada att hon inte kommer kunna spela de kommande veckorna. Man kan alltid hoppas, men i nuläget är jag väldigt orolig över hennes hälsa. Det är inte matcherna som är prioriterade i nuläget, säger hon.

TT

ANNONS