Vancouvers målvakt Jacob Markström storspelade mot St Louis.

Markström bakom Vancouvers seger

Efter att bara ha vunnit en match av 13 surfar Vancouver just nu på en framgångsvåg i NHL. Sjätte segern på åtta matcher kom mot St Louis, 5–1, bland annat efter storspel av målvakten Jacob Markström.

|

Markström räddade 29 av 30 skott. Bara i den första perioden lyckades han mota bort alla 15. För Markström är segersviten nu uppe i sex matcher.

- Det känns bra, men jag fokuserar bara på nästa match, säger Markström efter matchen.

- Den första perioden var inte vår bästa, men det var bra att vi kunde hålla nollan och sen lyckades svara i den andra.

Succérookien Elias Pettersson svarade för en assist och Loui Eriksson gjorde ett av Vancouvers mål, hans sjunde för säsongen. Alexander Edler svarade för två assist.

Veteranerna nätade

När Detroit bröt förlustsviten efter fyra matcher och vann mot Carolina med 4–1 var det två svenska veteraner som visade vägen – Nicklas Kronwall, 37, och Jonathan Ericsson, 34.

- Det hände inte precis igår att jag och Jonte gjorde mål, men det var väl vår tur nu, säger Kronwall till Aftonbladet.

Kronwall gjorde matchens första mål, hans andra för säsongen, och noterades dessutom för en assist. Backen Jonathan Ericsson satte 3–1-målet i tredje periodens inledning, hans tredje mål i höst vilket tangerar fjolårets hela målskörd. Ett mål till och han tangerar NHL-karriärens bästa säsong för nio år sedan.

Klingberg tillbaka

John Klingberg var tillbaka på isen i hemmamatchen där hans Dallas mötte Chicago, efter att ha missat 17 matcher på grund av en operation av en skadad hand.

Klingberg var på delad andra plats i NHL-backarnas poängliga förra året med 67 poäng.

Matchen slutade med en 5–2-förlust för Dallas. Chicagos Patrick Kane gjorde två mål och en assist i matchen, Alex DeBrincat ett mål och två assist, en av dem till Erik Gustafsson som gjorde Chicagos 2–0-mål i slutet av första perioden.