Malmös Lars Bryggman. Arkivbild.

Malmö körde över paralyserat Brynäs

En explosionsartad andraperiod satte tonen för Malmö.

|

Få anade den överkörning som väntade när Brynäs, tolv minuter in i matchen, fick första ordet i målprotokollet genom Kevin Clark.

Det dröjde dock inte många minuter innan kvitteringen kom, genom Carl-Johan Lerby, som drog till från distans upp i nättaket. Daniel Rautio i Brynäskassen, som var rejält skymd vid skottögonblicket, sträckte uppgivet upp armarna efter att ha sett pucken hitta nätet bakom honom.

- Jag har kommit till den där situationen några gånger förut. Det var rätt fritt för mig att skjuta och bra skymning framför målvakten, så det var perfekt, sade Lerby till Cmore i periodpaus efter sin kvitteringskasse.

Uppvisning i period två

Om det var perfekt – så var Malmös andra period mer än så.

Två minuter in i perioden gjorde Erik Forssell också sitt andra för säsongen – och på den vägen skulle det visa sig gå.

Efter ett högoktanigt byte av Malmö med en kavalkad av chanser så hittade Lars Bryggman en lucka vid Rautios första stolpe med 34.16 på matchklockan.

En redan då euforisk hemmapublik blev desto mer euforisk därefter när Frederik Storm smög sig fri, ostört mitt genom backduon Marc-Anthony Zanetti och Ryan Gunderson, och backhandplacerade in 4–1 mot ett paralyserat bortalag.

"Sämst i år"

3–0 i mål och 17–4 i skott i andra perioden vittnade om överkörningen.

- Det är inte bara en eller två kedjor, utan alla fyra som gör det. Då är vi bra, sade Lars Bryggman.

- Vår sämsta period i år, sade Brynästränare Roger Melin.

Brynäs vaknade upp något spelmässigt i den tredje perioden, men någon rejäl forcering för att göra match av matchen igen kändes aldrig riktigt nära. I stället kunde Nichlas Hardt peta in 5–1 i slutminuterna.