Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Christiansen och Markus Rosenbergs Malmö FF har vind i seglen och går in som favoriter i returmötet mot Cluj i Champions League-kvalet.

Malmö favoriter mot ett Cluj i kaos

Vinst med 1–0 på bortaplan. En tränare som vägrar förlora. Kaos i motståndarlaget. Malmös utgångsposition inför returmatchen mot Cluj i Champions League-kvalet framstår som minst sagt delikat.

Tack vare en smekande bredsida signerad Carlos Strandberg fick Malmö FF med sig en uddamålsseger i första mötet borta mot CFR Cluj i den andra kvalomgången till Champions League. Inför onsdagens returmöte i Malmö är spelarnas utgångspunkt att försöka hålla sig till en liknande matchplan som i Rumänien.

- De hade inte ett skott på mål och det är för att vi jobbar elva spelare tillsammans. Självklart kommer vi att gå för en vinst och att göra mål, vi kommer inte försvara oss i 90 minuter, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

- Vi är halvvägs gångna men självklart ser vi oss som favoriter.

Safari trivs med tempot

Efter att höstsäsongen körde igång har Malmö haft ett minst sagt intensivt spelschema. Mötet mot Cluj blir den åttonde matchen på 25 dagar i sommartorkan. I helgens seger mot IFK Norrköping blev Oscar Lewicki så yr i värmen att han tvingades avbryta matchen.

En spelare som dock tycks frodas i den intensiva matchkalendern är Behrang Safari. Efter att under lång tid haft problem med skador har veteranförsvaren kunnat användas flitigt under nya tränaren Uwe Rösler.

- Vad ska jag säga, ju mer jag gör desto bättre känner jag mig. Problemet innan var väl att jag inte gjort tillräckligt mycket. Sedan vi haft tränarbyte har jag blivit ”pushed to the limit” och det har gynnat mig, säger Safari.

"Mycket att förbättra"

Trots det hektiska spelschemat har Malmö presterat synnerligen bra på sistone med sex segrar och en oavgjord match sedan Rösler tog över. Den tyske tränaren anser dock att det är mycket som går att förbättra i spelet, även om han inte vill avslöja vad det är som han konkret syftar på.

- De senaste 3,5 veckorna har vi inte haft mycket tid att fokusera på specifika saker. Det har bara varit spela, återhämta, förbereda och spela igen. Jag skulle vilja ha mer tid på träningsplanen, men det kommer framöver.

Kaos i Cluj

Till skillnad från harmonin som verkar råda i Malmö har motståndarlaget Cluj haft en minst sagt kaotisk uppladdning inför returen. Två dagar efter förlusten mot Malmö sparkades tränaren Edward Iordanescu, och därefter kom uppgifter om att spelarna på grund av detta hotade med att gå i strejk.

Kalabaliken gör det givetvis svårare för Uwe Rösler att förutspå vad som väntar på onsdag.

- Vi såg deras senaste match och där spelade tio spelare som mötte oss. Vi har gjort våran hemläxa, men jag kan inte veta om de ställer upp på ett annat sätt. I slutändan handlar det ändå om oss och vår prestation.