Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Pontus Jansson är en av de sjuka spelarna.

Magsjuka härjar i den svenska truppen

Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén däckades i magsjuka och isolerades. Dessutom kunde fotskadade Isaac Kiese Thelin inte träna på matcharenan.

Den magsjuka trion fick helt enkelt stanna kvar på VM-basen Kempinski Grand Hotell i Gelendzjik. Tanken – eller snarare förhoppningen – är att de ska flygas till Sotji i morgon i god tid före matchen mot Tyskland på Fisjt-stadion.

- Jag förhåller mig till hur det är nu. Det är inga andra som har några problem. Jag hoppas att det fortsätter i den riktningen, säger Janne Andersson.

- Sedan får vi se.

Valentin positiv

Det är oklart om någon av de magsjuka spelarna kan vara aktuella för den andra gruppspelsmatchen. I ett pressmeddelande på förbundets sajt uttalade sig emellertid landslagsläkaren Anders Valentin försiktigt positivt.

"Igår kväll blev tre av våra spelare lite dåliga i magen. Då vi inte kan utesluta att det kan vara smittsamt beslöt vi, av säkerhetsskäl, att låta dem vara kvar på hotellet. Vår fysioterapeut Fredrik Larsson är kvar i Gelendzjik med spelarna. Alla är på bättringsvägen och vi räknar med att de ansluter i morgon".

På frågan om han är irriterad över att magsjuka plötsligt härjar i den svenska truppen, svarade Janne Andersson på presskonferensen:

"Kan inte bli irriterad"

- Man kan inte bli irriterad på stackars människor som har ont i magen. Ibland händer det här och då får man hantera det. När det häller "Vigge" (Victor Nilsson Lindelöf, febersjuk mot Sydkorea) så hanterade vi det på ett jättebra sätt. Jag har nog kommit förbi att jag är irriterad. I grupp blir människor sjuka eller skadade. Vi får hantera det och förhålla oss till det här.

Jansson startade mot Sydkorea i stället för sjuke Nilsson Lindelöf. Det mesta talar nu för att han är tillbaka i startelvan mot Tyskland.

För att inte belasta sin stukade fot i onödan avstod även anfallaren Isaac Kiese Thelin den lätta träningen på matcharenan.

Huruvida han kan spela mot Tyskland är inte hundraprocentigt klarlagt.