Oscar Möller avgjorde för Skellefteå mot Timrå. Arkivbild.

Möller avgjorde i förlängningen

I torsdags slog man den regerande mästaren Växjö. Nykomlingen Timrå fortsatte av bara farten med att nästan besegra SM-finalisten Skellefteå. Men bara nästan. Till slut kunde hemmalaget vända 0–2-underläge till seger med 3–2 i förlängningen.

|

Oscar Möller blev segerskytt i vändningen.

- Det här kunde ha gått åt vilket håll som helst. Fler lag än vi kommer att få problem med Timrå, det kan jag garantera, sade Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson efteråt.

Från början handlade det mest om nykomlingarna från Medelpad.

Timrå inledde starkt

Timrå var påslaget medan Skellefteå kändes avslaget när pucken släpptes. Med intensiv forechecking tryckte Timrå i den första perioden fast hemmalaget som inte hittade något sätt att slingra sig ur greppet.

Mitt i perioden fick gästerna också utdelning med två mål inom en dryg minut.

Först tog Henrik Törnqvist en sväng runt Skellefteåkassen, vände om och prickade från liten vinkel in ledningsmålet över målvakten Gustaf Lindvalls högra axel.

Strax efteråt ringde det igen när Mattias Guter höll sig framme och vann kampen mot ett passivt hemmaförsvar när han vispade in en målvaktsretur på backen Hampus Larssons skott.

- Vi kom ut som vi hade sagt och följde vår gameplan, sade Timrås tränare Fredrik Andersson.

Vad hemmatränaren Tommy Samuelsson sade i den första pausvilan kan man bara ana.

Annat Skellefteå i andra

Med en sannolik utskällning ringande i öronen kom Skellefteå ut med en helt annan fart under skridskorna i den andra perioden.

Men Timrå vägrade att vika ner sig, trots att hemmalaget under långa perioder parkerade i anfallszonen där man laddade och sköt från alla möjliga och omöjliga vinklar.

Bara enstaka puckar nådde emellertid fram till målet. Medelpadingarna visade enorm offervilja och täckte mängder av skott.

De som nådde fram kunde målvakten Victor Brattström lägga handskarna på.

- Det såg bättre ut i de båda sista perioderna även om vi hade svårt att komma till några riktiga chanser. En eloge också till Timrå som täckte mer än 20 skott, sade Skellefteås tränare.

Gyllene minut

En bit in i den tredje perioden kom en gyllene minut som räddade matchen för Skellefteå.

Den vindsnabbe hemmaforwarden Andreas Wingerli kunde efter 6.15 skrinna ifrån alla motståndare, bryta in framför målet och lirka pucken förbi den dittills hundraprocentiga Victor Brattström.

Bara minuten senare kom kvitteringen till 2–2.

För tredje matchen i rad kunde Joakim Lindström hitta rätt, den här gången med ett skott utifrån som Timråmålvakten nog borde ha tagit.

Och i förlängningen kunde sedan Oscar Möller panga in segermålet till 3-2 och säkra Skellefteås tredje raka seger.

- Vi blev lite passiva på slutet och Skellefteå tar över mer och mer. I slutändan får vi vara nöjda med en poäng, sade Fredrik Andersson.