Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Simon Bertilsson, målskytt för Brynäs mot Linköping.

Målsnåla Brynäs tog efterlängtad seger

Brynäs jagar en målskytt. Adam Deutsch jagar en förlängning av sitt korttidskontrakt. På lördagen tog Brynäsbacken täten när Linköping besegrades med 4–1 i Gavlerinken.

Brynäs är målsnålast i SHL och var inför lördagens match mot Linköping det enda laget i serien som inte ens hade nått upp till 80 gjorda mål den här säsongen. Ett klappkasst facit för att tala Gävlespråk.

Och i början av matchen kändes den resultatlösa jakten på mål igen. Det skapades lägen och prickades stolpar men avsluten gick inte in förrän Adam Deutsch sköt in sig i målprotokollet efter knappt åtta minuter av matchen med sitt allra första SHL-mål i Brynäströjan.

Hoppas få förlängt

23-åringen har de senaste tre och en halv säsongerna dels spelat i kroatiska laget Medvescak Zagreb och dels i Almtuna i hockeyallsvenskan och har just nu ett korttidskontrakt med Brynäs som inleddes i början av januari och som går ut om en vecka.

- Jag ser mig själv som en bra tvåvägsback. Däremot har jag de senaste åren fått spela i en defensiv roll som den back som ska stänga ner motståndarnas bästa linor. Jag vet att jag har fler kassar i mig så det var kul att få visa mina offensiva kvaliteter nu också, säger Deutsch.

23-årigen är fostrad i Gävleklubbarna Strömsbro IF och Brynäs men lyckades aldrig ta en plats i SHL-laget när han blev senior.

Det hoppas han göra nu när korttidskontraktet går ut den 3 februari.

Brynäs har inte specificerat exakt vad som krävs för en förlängning men en skada på viktige backen Lukas Kilström talar för Deutsch liksom 23-åringens passionerade inställning:

- Jag tänker att jag ska spela varje match som om den vore den sista. Så det var grymt roligt att få en seger i kväll och grymt roligt att få göra mål! Och självklart – producerar man mer så syns man mer – så det här målet borde väl öka mina chanser, säger han.

Lagt på kilon

TT: Du tog inte plats i Brynäs när du kom upp i senioråldern, vad är skillnaden på dig som spelare då och nu?

- Framför allt mognaden i spelet. Sedan har jag har väl lagt på mig fler kilon på rätt ställen, främst på överkroppen och tar väl för mig mer nu, vågar smälla på mer. Det har i och för sig alltid varit mitt adelsmärke att spela fysiskt och försöka vinna puck men nu när jag har en annan hydda så blir det lättare.

Adam Deutsch öppnande 1–0-mål följdes av 2-0 av utpräglat defensive backkollegan Niclas Lundgren som ytterst sällan gör mål. 3-0 gjordes av mer målvane forwarden Joachim Rohdin och 4-1-målet av defensive backen Simon Bertilsson som liksom Lundgren och Deutsch inte heller brukar göra mer än ett par mål per säsong.

Nu skickade Bertilsson pucken från egen kortsarg över hela isen in i Linköpings tomma bur med knappt en minut kvar av ordinarie matchtid.

Så Brynäs problem med målskyttet bland forwards kvarstår således trots att Gävlelaget nu kom upp i fyra mål och tog första trepoängssegern sedan den 21 december.

Adam Deutsch har såklart också noterat detta:

- Vi skapar ju mycket så vi får göra de här vanliga småsakerna och kanske göra lite grisigare mål. Inte åka in fint och göra finesser utan gå lite mer för skitmål och inte krångla till det.