Victor Olofsson gjorde mål och assist för sitt Buffalo mot Vancouver.
Victor Olofsson gjorde mål och assist för sitt Buffalo mot Vancouver. Bild: Darryl Dyck/AP/TT

Målrikt drama i Vancouvers förlängningsseger

Victor Olofsson stod för ett mål och en assist för sitt Buffalo i ett målrikt möte mot Vancouver i NHL-ishockeyn.
– Jag blir bättre och bättre, säger han i eftermatchintervjuerna. Men det räckte inte hela vägen, då Vancouvers JT Miller avgjorde i förlängningen.

Med drygt halva tredje perioden avklarad såg det ut som att Vancouver gick mot två poäng, i ledningen 5–3 i hemmamötet mot Buffalo.

Men bortalaget ville annorlunda, och i trettonde periodminuten gjorde Zemgus Girgenson reduceringsmålet, framspelad av Johan Larsson – hans andra assist för kvällen – innan Marcus Johansson räddade poängen i periodens sista minut.

"Fortsatte vårt spel"

Med en extra utespelare på planen höjde Landskronasonen klubban flera sekunder innan passningen kom, ett par meter från blålinjen, och drämde resolut till pucken som gled mellan benen på målvakten Thatcher Demko.

– Vi slutade aldrig, vi bara fortsatte att spela vårt spel. Vi fick inte panik, utan tog det ett mål i taget. Det är fantastiskt att vi lyckades komma tillbaka, säger Buffalos Victor Olofsson.

"Bättre och bättre"

Han hade sin andra tvåpoängsmatch i rad. Den här gången med kvitteringsmålet på 3–3 i slutet av andra perioden, och en assist. Målet gjordes i powerplay. Olofsson fick mycket yta på högersidan, och fick en fin passning av Sam Reinhart som han slog in.

– De senaste två-tre veckorna känns det som att jag tagit steg med mitt spel. Jag känner mig mer självsäker med pucken och i andra situationer där ute. Jag blir bättre och bättre känner jag, säger Olofsson till journalister efter matchen.

I förlängningen drog Vancouver det längsta strået via JT Miller, och slutsiffrorna skrivs därmed 6–5.

Vancouvers Elias Pettersson noterades för sin 21:a assist den här säsongen, sedan han spelat fram Josh Leivo.

Hundrade för Hedman

När Tampa Bay besegrade San Jose fick Victor Hedman sätta säsongens sjunde, och NHL-karriärens 100:e mål. Nu är backen främst känd som en framspelare, och två assist fick även svensken med sig i 7–1-segern.

Colorados Gabriel Landeskog avgjorde med några sekunder kvar av matchen mot Boston, då han punkterade matchen med det avslutande 4–1-målet. Lagkaptenen har därmed gjort mål i de två matcher han spelat sedan han kom tillbaka, efter att ha varit skadad sedan slutet på oktober. Landsmannen André Burakovsky gjorde 3–1-målet.