Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseas Hedvig Lindahl. Arkivbild.

Mållöst gigantmöte med svensk touch

Obesegrade inför toppmötet. Fortsatt obesegrade efter. Chelsea och Manchester City delade på poängen i engelska Super League.

Ettan och tvåan. Båda obesegrade efter sju matcher. Det var med andra ord upplagt för ett gigantmöte i engelska Super League. Dessutom ett svenskinfluerat sådant, med både Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson från start i Chelsea.

Lindahls målvaktskollega i Manchester City fick dock en minst sagt tråkig start på matchen. Karen Bardsley, engelsk landslagsmålvakt, fick bäras ut på bår efter att ha fått en otäck smäll efter bara tre spelade minuter. När spelet återupptogs hade det gått över sju minuter sedan den olyckliga situationen.

För Lindahl blev det till slut en hållen nolla bakåt i en match som slutade mållös. Det var dock Chelsea som växte i matchen och kändes mest pigga på att hitta ett matchavgörande mål i slutskedet, bland annat genom en nick utanför av Magdalena Eriksson.

Närmare än så kom dock inte Londonlaget, vilket betydde att de inte lyckades passera City i toppen. Däremot innebar 0–0-resultatet Citys första tappade poäng för säsongen, då man vunnit samtliga sju ligamatcher före torsdagens drabbning.

Jonna Andersson, som vid årsskiftet bytte svenska mästarna Linköping mot Chelsea, fick se hela toppmötet från avbytarbänken.