Alexander Isak gjorde mål och missade en straff för sitt Willem II. Arkivbild.
Alexander Isak gjorde mål och missade en straff för sitt Willem II. Arkivbild.

Mål och straffmiss av Alexander Isak

Alexander Isak fortsätter att ösa in mål i den nederländska fotbollsligan Eredivisie. I 2–0-segern mot Zwolle kom det tolfte målet på lika många matcher. Men Willem II-anfallaren missade också en straff på tilläggstid.

ANNONS
|

Målformen håller i sig för Alexander Isak i den nederländska ligan.

Mot mittenlaget Zwolle spelade svensken först fram till 1–0-målet och satte därefter 2–0 för Willem II efter en timmes spel.

Isak fick bollen från Damil Dankerlui på högerkanten i höjd med straffområdet, tog några steg åt sidan och placerade in bollen bakom Zwolles målvakt Mickey van der Hart som stördes av framrusande motståndare.

Alexander Isak har spelat tolv matcher i Eredivisie sedan han kom på lån från Borussia Dortmund under säsongen och har gjort tolv mål.

Det är första gången i ligans historia som en utländsk spelare gjort så många mål på sina tolv första matcher. Något som alltså spelare som Zlatan Ibrahimovic, Ronaldo eller Luis Suárez inte lyckades med under sin tid i Nederländerna.

ANNONS

Succén i Eredivisie gjorde att 19-årige Isak togs ut i landslagstruppen till EM-kvalet mot Rumänien och Norge i mars, och fick göra korta inhopp i båda matcherna. Hans succé har satt fart på spekulationerna om var han ska spela nästa säsong.

Det kunde ha blivit ett trettonde mål för svensken i matchen mot Zwolle. På tilläggstid fick Willem II en straff. Isak, som gjorde nyligen tre mål på straff i en match, stegade fram, men den här gången räddade van der Hart straffen och slutresultatet blev 2–0.

TT

ANNONS