Pär Lindholm fick fira både mål och seger. Arkivbild.

Mål och seger för Skellefteå

Efter två mållösa matcher bröt Skellefteå både mål- och segertorkan i SHL. Det blev seger med 4–3 borta mot jumbon Rögle sedan landslagscentern Pär Lindholm skjutit segermålet.

|

Lindholm var också arkitekten när måltorkan bröts. Han slog den öppnande passningen till backen Jonathan Pudas som kunde skjuta 1–1 i numerärt överläge efter 5.42 av den första perioden. Då hade det gått över två timmar, 141.05, sedan just Lindholm gjort lagets senaste mål.

Starten på matchen blev sanslös och bjöd på fyra mål, två för vardera laget, på 7.49.

Rögle jagade sin tredje hemmaseger sedan Cam Abbott kom in som ny tränare och laget var i ledning på nytt när Daniel Sylwander gjorde 3–2 efter knappt halva matchen.

Men Adam Pettersson hann kvittera innan andra perioden var över och Lindholm slog in segermålet i numerärt överläge efter 14 minuter av den tredje perioden.

Målvakten Gustaf Lindvall blev en annan stor matchvinnare för Skellefteå. Rögle vann skotten med 39–20.

- Helt underbart att se hur "Gurra" krigar och grabbarna framför honom, sade tränaren Bert Robertsson till C More.

Skellefteå klättrade förbi Linköping och upp på fjärde plats, medan Rögle halkar allt längre efter kring kvalstrecket. Eftersom Mora vann har Ängelholmslaget nio poäng upp till fast mark.