Washingtons Nicklas Bäckström firar sitt mål tillsammans med sina lagkamrater i matchen mot New York Islanders.

Mål av Bäckström och Burakovsky

Nicklas Bäckström och André Burakovsky stod för både mål och assist när Washington besegrade New York Islanders med 7–3 i NHL-ishockeyn.

|

Burakovsky satte 4–2 målet för bortalaget Washington i början av den andra perioden. Jakub Jerabek sköt ett handledsskott på mål som svensken styrde in bakom Christopher Gibson i Islanders-målet.

- Islanders gav oss mycket utrymme att åka skridskor redan från början. Jag menar, mina första tre byten så åkte jag runt, runt med pucken och passade. Vi förväntade oss inte riktigt det av dem. Vi förväntade oss att de skulle pressa oss lite hårdare när vi hade pucken, säger Burakovsky efter matchen, enligt NHL:s sajt.

Washington i ledning

Burakovsky var även inblandad i TJ Oshies 2–1-mål, som kom i den första perioden. Efter en snabb kontring hittade han Oshie som säkert satte pucken i mål. Nicklas Bäckström noterades även han för assist till målet.

Bäckström var själv sist på pucken när Washington utökade sin ledning till 5–2 i numerärt överläge. Hans mål kom efter en rörig situation framför mål.

Bäckström som plockade ytterligare en assistpoäng i slutet av matchen blev utsedd till en av matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt.

"Mycket skridsko"

Washington ligger fortsatt i ledning i Metropolitan Division. De har samma poäng som Pittsburgh med två matcher mindre spelade.

Pittsburgh vann över Montreal med 5–3. Patric Hörnqvist, som blev utsedd till en av matchens stjärnor, stod för två mål och en assist. I och med att han plockade tre poäng i matchen har han nu passerat 400 poäng under sin NHL-karriär. Carl Hagelin noterades för assist till ett av Hörnqvists mål.

- Vi åkte mycket skridsko, vi störde dem, och de sista 50 minuterna av matchen var vi riktigt bra. Vi måste fortsätta att vara det framöver för att nå framgång. Jag tycker verkligen att vi gjorde en bra insats, säger Hörnqvist efter segern.