Växjös David Bernhardt krockar med egna målvakten Viktor Fasth under torsdagens dramatiska SHL-match borta mot Luleå.

Mästarlagets missräkning – spelar åttondel

Växjö var en av de stora förlorarna i SHL-ishockeyns slutomgång. Efter en 2–3-förlust borta mot Luleå föll det regerande svenska mästarlaget från femte till sjunde plats i tabellen och tvingas spela åttondelsfinal mot Örebro.

|

Växjö var överlägset i svensk herrishockey förra säsongen: vann SHL:s grundserie med 21 poäng före Djurgården och förlorade bara en av 13 slutspelsmatcher på vägen till SM-guldet.

Den här säsongen har mästarlaget haft det tyngre och efter torsdagskvällens 2–3-förlust borta mot tabelltvåan Luleå står det klart att laget slutar sjua och missar en direktplats till SM-kvartsfinalspelet.

Växjö låg på femte plats inför slutomgången men föll två placeringar sedan Skellefteå tagit en 3–2-seger borta mot Rögle och Malmö vunnit med 3–1 hemma mot Örebro.

Tappade 1–0

I Växjös egen match i Norrbotten tog smålänningarna ledningen med 1–0 genom notoriske målskytten Brendan Shinnimin i den första perioden. Men Luleå vände i andra genom två snabba mål. Först kvitterade Johan Harju till 1–1 innan Jack Connolly satte 2–1, två minuter och 13 sekunder senare.

I mitten av tredje perioden satte Niklas Olausson 3–1 för Luleå, ett mål som skulle visa sig bli avgörande. Växjös lagkapten Liam Reddox skapade nerv i slutet när han satte 2–3, men närmare än så kom inte det regerande mästarlaget trots en avslutande press mot Joel Lassinantti i Luleåkassen.