Paulo Dybala, vänster, firar tillsammans med Gonzalo Higuain efter sitt 2–0-mål.

Mästarlaget Juventus överlägset i premiären

|

Juventus har varit svårrubbade de senaste sex säsongerna i Serie A. Klubben har sopat hem sex raka ligatitlar och nu är klubben på jakt efter sin sjunde raka. Juventus inledde åtminstone lovande i sin premiäromgång. De avfärdade Cagliari hemma med 3–0.

Mario Mandzukic behövde tolv minuter – sedan hade han gett sitt Juventus den bästa tänkbara starten på säsongen.

Men Cagliari var en straff från att kvittera, men Gianluigi Buffon räddade Diego Farias skott från elva meter. En straff som tillkom efter att domaren – Fabio Maresca – valt att videogranska den misstänkta straffsituationen i efterhand, för första gången i Serie A:s historia.

Då passade Paulo Dybala på att i stället att sätta 2–0 till Juventus strax före pausvilan.

Hemmalaget behövde aldrig riktigt förta sig utan kontrollerade matchen. Gonzalo Higuain kunde utöka ledningen till 3–0 med drygt 20 minuter kvar.