Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny framgång. Lynn Carlsson, Ringenäs GK, slutade delad trea i PGA-tävlingen i Haverdal efter att på nytt ha avlutat starkt. Närmast väntar nu Europatouren i Tjeckien för 23-åringen.

Lynn trea efter vass spurt

Det blev spansk seger i PGA Halmstad Ladies Open i Haverdal. Bäst bland svenskorna lyckades hemmahoppet Lynn Carlsson, Ringenäs, som en efter en vass spurt slutade delad trea, fyra slag efter vinnaren Maria Parra.

Lynn Carlsson låg tvåa inför den avslutande ronden på Haverdals GK och fick gå i ledarbollen tillsammans med 19-åriga amatören Parra samt brasilianskan Miriam Nagl.

Men det började inget vidare för Lynn som gjorde en bogey på andra hålet och sedan en dubbelbogey på det tredje efter att ha hamnat i bekymmer då hon träffat ett träd.

– Det är så lite som gör det. Jag hade ett dåligt slag, en grov miss, på hela tävlingen och det ställde till det för mig, säger Lynn Carlsson.

Hon kom dock tillbaka. Efter att ett tag ha varit hela sex slag efter Parra svarade Ringenästjejen för en ny stark avslutning med två birdies på de tre avslutande hålen och klättrade via en 72-runda upp till en delad tredje plats.

– Jag hade mycket att spela för och det var viktigt att behålla tålamodet efter koppsnurrarna på tionde, elfte och 14:e hålet, funderar Lynn.

Parra gjorde ett avgörande ryck på det korta 14:e hålet efter en birdie och tog ledningen med tre slag. Försprånget släppte hon sedan aldrig i från sig trots att hon hamnade i skogen på 15:e.

Spanjorskan noterades för 69 slag på ronden, tre under par och slutade totalt på 207 slag (-9), vilket var två bättre än tvåan Michele Thompson, Skottland.

– Jag är jätteglad för att jag vann tävlingen och är verkligen nöjd med spelet – under de här tre dagarna gjorde jag bara en bogey, kommenterar Parra, som spelade utan caddie och drog vagnen själv runt banan.

– Jag har kämpat hårt och spelat bra golf i en månad nu, men jag var inte säker på att vinna förrän jag satte den sista putten i koppen.

Parra är rankad som en av värdens bästa amatörer och går en intressant framtid till mötes.

Det gör även Carlsson som inte verkade störas av det stora publika intresset där drygt 100 åskådare följde ledarbollen.

– Jag har spelat inför mycket folk tidigare och blev inte nervös. Det var bara roligt att så många följde mig, tycker hon.

Lynn och Haverdals Josefin Odenring var de enda spelarna från närområdet som klarade cuten och fick spela sista rundan. Odenring gick runt på 74 slag och blev till slut delad 41:a på +4.

En seger skulle det dock bli för Halmstad på Nordea Tour i helgen. 21-årige Per Längfors från Ringenäs GK övertygade stort i Fjällbacka Open i Bohuslän och vann med två slags marginal efter en avslutande 66-runda som bland annat innehöll en eagle.

Lär mer om Falkenbergs FF här