Ljubomir Vranjes, ny tränare för IFK Kristianstad. Arkivbild.
Ljubomir Vranjes, ny tränare för IFK Kristianstad. Arkivbild.

Lyckad tränardebut för Vranjes

Ola Lindgren packade och stack – med ett cv som få svenska handbollstränare matchar. In kommer Ljubomir Vranjes. Kristianstad mötte honom med storpublik och stående ovationer. Spelarna bjöd på 80:e raka hemmasegern.

ANNONS
|

- Ola har gjort ett fantastiskt jobb. Det är bara att fortsätta med det, säger Vranjes som trots segern inte var helt nöjd.

Lite för slarvigt, lite för många bortkastade bollar men när väl Kristianstad tog tag i det hela ordnade det sig till slut. Vranjes tränardebut i nordöstra Skåne inleddes med seger med 32–27 mot Sävehof.

ANNONS

Stig-Tore Moen Nilsen och Arnar Freyr Arnarsson – som båda flyttar efter säsongen – vräkte in nio respektive åtta bollar.

Följetongen kring mästarklubbens tränarturer har dominerat nyhetsbevakningen från herrarnas högsta serie. En stor profil ersattes av en annan och Vranjes första möte – ett snabbesök på onsdagskvällen eftersom han börjar på permanent basis i mitten av mars – med Kristianstads supportrar var varmt och lyckosamt.

Kristianstad toppar serien, nio poäng före tvåan IFK Skövde och har vunnit 23 av 27 matcher hittills.

Veckans stora utmaning för Kristianstad och Ljubomir Vranjes är annars Champions League-mötet med Mesjkov Brest på lördag.

- Försvarsspelet är nyckeln till framgång. Vi måste komma upp i press och har vi lika många tekniska fel som i dag blir det jobbigt, säger Vranjes till CMore.

TT

ANNONS