Celtics Odsonne Edouard firar sitt första mål av två mål i 5–0-segern mot Rangers.

Lustigs Celtic ligamästare igen

|

Mikael Lustig är skotsk mästare på nytt med sitt Celtic. De säkrade titeln, trots tre omgångar kvar av mästerskapsserien, under söndagen efter att ha krossat den lokala rivalen Glasgow Rangers i "Old Firm" hemma på Celtic Park med 5–0. Avståndet ner till ligatvåan Aberdeen är nu tio poäng och därmed alltså ointagligt. Det här var klubbens sjunde raka titel i den skotska ligan.

Den unge fransmannen Odsonne Edouard lade grunden till den förkrossande segern. Han inledde målskyttet redan efter 14 minuter och fem minuter före halvtid så passade han också på att utöka ledningen till 2–0. James Forrest gjorde strax därefter 3–0. Och inom loppet av sju minuter i upptakten av andra halvlek så rann Celtic ifrån till slutresultatet 5–0.

Lustig som var tillbaka efter skada blev utbytt i den 71:a minuten.