Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Lustig. Arkivbild.

Lustig: "Jag har mått väldigt dåligt"

Mikael Lustig har kritiserats hårt för att han skrek könsord till den italienska fotbollspubliken inför playoffmatchen mot Italien. Nu ber landslagsstjärnan om ursäkt i ett känslosamt inlägg i sociala medier.

"Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket. Det var inte okej, det är inte okej och jag ber om ursäkt. Jag har mått väldigt dåligt över detta", skriver Lustig på Instagram.

Lustig beskriver playoffsegern mot Italien och den säkrade VM-platsen "som en av de största kvällarna jag upplevt i min karriär". Lika kul var inte det som hände före avspark i Milano då hemmapubliken buade under den svenska nationalsången.

Lustig skrek "jävla fittor" och orden fångades upp av tv-mikrofonerna inför en miljonpublik i Sverige. Landslagsbacken har fått mycket kritik i spåren av #metoo-kampanjen, bland annat från organisationen Locker room talk som beskrev det som "en del av en grabbig jargong".

Även förbundskapten Janne Andersson var kritisk och sade att Lustigs uppträdande "inte är bra, självklart ska man välja sina ord".

"Nu hoppas jag att vi kan dra lärdom av detta och hjälpas åt att få bort dessa dåliga ord med hjälp av mitt dåliga exempel", skriver Lustig.