Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Krafth kom in i den 82:a minuten mot Schweiz men får troligen spela från start mot England.

Lustig: Hoppas killarna låter mig spela semi

Sverige är i kvartsfinal i VM. Men matchen mot England blir utan Mikael Lustig på planen. Ytterbacken fick en varning mot Schweiz och är avstängd efter att ha startat samtliga VM-matcher hittills.

Mikael Lustig är en av de mest givna startspelarna i Janne Anderssons sammansvetsade gäng. Men på lördag får högerkanten lov att klara sig utan 31-åringen som är avstängd.

Han varnades i en sekvens som gjorde flera förvånade. Schweiz hade haft liknande situationer tidigare, när domaren inte plockat fram kortet.

- Visst, jag kan köpa att det är gult kort, men vi hade också kontringar som de stoppade när han (domaren) inte gav gult kort. Här var han väldigt snabb att plocka upp det, säger Lustig, som såklart direkt visste vad det innebar vid eventuellt avancemang.

Krafth går in

- Man vet ju direkt vad som kommer att ske, men det är bara att skaka av sig det där och då. Och jag hoppas att killarna låter mig spela semifinal.

Ersätter gör med största sannolikhet Emil Krafth, som fick komma in på slutet i matchen mot Schweiz.

- Det är skönt att få tio-femton minuter, att känna lite på det. Det kanske kan göra att lite anspänning släpper, men jag tror att det kommer att kännas inför den matchen ändå, säger Krafth.

"Största som hänt"

Krafth, till vardags i Bologna, hyllar landslagskollegan Gustav Svensson, som fick en liknande uppgift i matchen mot Schweiz när han ersatte avstängde Sebastian Larsson.

- Alla vet vad de ska göra, allt är väldigt tydligt och klart. Jag har varit förberedd länge. Det är bara att gå in och göra ett bra jobb, jag känner mig fräsch.

För 23-åringen blir det ett stort ögonblick om han, som allt pekar på, kliver in från start mot England på lördag.

- Det är ju det största som hänt en i hela livet, i hela fotbollskarriären. Men sen när matchen blåses i gång så tror jag inte att man tänker på det, säger han.